Ειδήσεις

Η Καρδίτσα γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ


Πανηγυρίζει και φέτος η τοπική μας Εκκλησία επί τη μνήμῃ του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού· και μας καλεί να τον τιμήσουμε ευσεβοφρόνως, διότι αυτός είναι ο φύλαξ και προστάτης του τόπου μας, βοηθός και συμπαραστάτης σε κάθε περίσταση και θλίψη του βίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

  • 6:00΄ μ.μ. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Σεραφείμ (Μετόχιον Ι. Μονής Κορώνης) Καρδίτσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου του και Ποιμενάρχου ημών.
  • 9:30΄ μ.μ. Ιερά Αγρυπνία και Εγκώμια του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ ενώπιον της τιμίας κάρας του εις τον ως άνω Ι. Ναόν (Μετόχιον).

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

  • 7:30΄-10:30΄ π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Να0ὸν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, συλλειτουργούντων των ως άνω αγίων Αρχιερέων μετά των Ιερέων και των Διακόνων. Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

 

Λίγα λόγια για τον βίο του ΑγίουΣεραφείμ

Ο άγιος Σεραφείμ είναι ο πρωτοκορυφαίος του χορού των οκτώ τοπικών μας Αγίων, πολιούχος και προστάτης της πόλεως Καρδίτσης αλλά και ολοκλήρου της μητροπολιτικός μας περιφερείας. Εγεννήθη στην Πεζούλα των Αγράφων περί τα μέσα του ΙΣΤ΄ αι. (ίσως το 1550) μ.Χ. Έτυχε ανωτέρας μορφώσεως και σε ηλικία 17 ετών εκάρη μοναχός στην μονή Κορώνης με το όνομα Σεραφείμ. Αργότερα κατεστάθη Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου. Μαρτύρησε στο Φανάρι στις 4 Δεκεμβρίου του 1601, δεχόμενος τον δι’ ανασκολοπισμού φρικωδέστατον θάνατον. Είναι θαυματουργός και η τιμία κάρα του τεθησαύρισται στην Ιερά Μονή Κορώνης.

Ταις αυτού αγίαις πρεσβείαις, Χριστέ ο Θεός, ελέησον ημάς. Αμήν.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο μελλοντικός προγραμματισμός της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών
Επόμενο άρθρο Το Πρόγραμμα Digital skills for people living in 3rd age υλοποιεί ο Δ. Καρδίτσας