Ειδήσεις

Η Καρδίτσα τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη, στην πόλη της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και οδηγών, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, προσκύνησαν και κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα Καραϊσκάκη στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Παρασκευή, ανήμερα της Επετείου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

Ώρα 07:30 π.μ.

  • Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

  • Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:00 π.μ.

  • Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10:45 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:00 π.μ.
  • Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κο Αγγέλη Βασίλη, Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:20 π.μ.

  • Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας, τον εκπρόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, επίσης από εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιπών φορέων.

Ώρα 12:00 π.μ.

  • Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης, Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

  • Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων δημοτικών σχολίων.

Ώρα 18:30 μ.μ.

Υποστολή σημαίας.

  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τα αναγκαία για τη δέηση, η Στρατονομία για τη διάθεση τμήματος

 

απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Δνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Δημήτριος Τζώρτζης.

Επίσης,  στη Στρατιωτική Παρέλαση το Γενικό Πρόσταγμα έχει ο Υποδιοικητής του ΚΕΣΝ, Ταγματάρχης Πεζικού Νάκος Ηλίας με το επιτελείο του.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη με το νέο διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού
Επόμενο άρθρο 1η Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού στο Παν/μιο Θεσσαλίας