Ειδήσεις

Η τιμία κάρα του αγίου οσιομάρτυρος Νικολάου στα Βούνε(αι)να


Κατάμεστο το Ιερό Προσκύνημα του αγίου Νικολάου στα Βούνε(αι)να. Κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5:00΄μ.μ., υποδέχθηκαν την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνέ(αι)νοις, στα προπύλαια του ομώνυμου Ιερού Προσκυνήματος των Βουνέ(αι)νων.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωναν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κασσωπίτρας νήσου Κερκύρας Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Ζερβός, ο υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπατέλης καθώς και αρκετοί κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.

 Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου για την ευλογίες που μας κόμισαν αυτές τις ημέρες.

 Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με αισθήματα χαράς και αγαλλίασης υποδεχόμαστε τον Άγιό μας στον δικό του τόπο, στον τόπο που ασκήθηκε και μαρτύρησε».

 Το Ιερό Προσκύνημα είναι ο τόπος ασκήσεως και μαρτυρίου του Αγίου. Εντός του Ιερού Ναού βρίσκεται ο τάφος του. Μετά από 40 χρόνια η χαριτόβρυτη Κάρα επισκέπτεται και πάλι τον τόπο, όπου ο Άγιος τον πότισε και τον αγίασε με το μαρτυρικό του αίμα.

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός για την έναρξη του έργου των Σπιτιών Αγάπης Φαρσάλων και Σοφάδων
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ