Ειδήσεις

Καρατόμηση του Διοικητή του Νοσοκομείου και ΕΔΕ – Σάλος για το έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό


Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κεχαγιάς μετά το απίστευτο περιστατικό με το έγγραφο συναίνεσης που καλούνταν να υπογράψουν όσοι υγειονομικοί εμβολιάζονταν κατά του κοροναϊού.

Το εν λόγω έγγραφο προειδοποιούσε ότι δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες από το εμβόλιο – ακόμη και «θανατηφόρες».

Για το περιστατικό μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Οργή Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δηλώσεις Κεχαγιά

Τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ πως στο Νοσοκομείο Καρδίτσας οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, έδωσε με δηλώσεις του στο protothema.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς.
«Η διακίνηση του εγγράφου έγινε εν αγνοία μου. Για το θέμα γίνεται ήδη έρευνα. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Εγώ παραιτήθηκα πριν από λίγο. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Επιβεβαιώνω πως ήταν εν αγνοία μου και υπέβαλα την παραίτησή μου», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την υπόθεση, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο, το οποίο διακίνησε το έγγραφο με το οποίο ζητούταν η συναίνεση των εργαζομένων για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το έγγραφο, σύμφωνα με  πληροφορίες, δημιουργήθηκε και διακινήθηκε από γιατρούς, χωρίς να ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου.

Το επίμαχο έγγραφο

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, μοιράστηκε έντυπο συναίνεσης, στο οποίο όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν καλούνται να υπογράψουν ότι συναινούν «παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες».

«Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του επίμαχου εντύπου. Όπως διακρίνεται, το έντυπο δεν περιλαμβάνει καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιος ζητεί τη συναίνεση – αν για παράδειγμα είναι πρωτοβουλία του νοσοκομείου ή της αρμόδιας ΥΠΕ – ενώ έχει τυπογραφικά λάθη και είναι ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Καλλιφώνι
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρα παράσυρση 30χρονου στην Ε.Ο Νέου Μοναστηρίου – Τρικάλων