Ειδήσεις

Κλειστά τα εμπορικά της Καρδίτσας την Κυριακή 7 Μαϊου


Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή, 7 Μαϊου 2017. Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζουν να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς σκέφτονται την ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Εμμένουμε στην πάγια θέση μας «ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας» καθώς πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου.  Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με κλείσιμο των καταστημάτων σας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή  η δύναμή μας τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους θεσμούς.

Παράλληλα καλούμε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα και τις αλυσίδες των πολυεθνικών στην περιοχή μας, να συνταχθούν στο πλευρό μας και να προτείνουν στις διοικήσεις τους το κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας.

 

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν παιδικοί κήποι στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών