Ειδήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών


Αποστολή της ΝΔ είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας, μιας ανίκανης Κυβέρνησης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

kyriakos-3
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, επισημαίνοντας πως εκλέχτηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα μνημόνια και τα ψηφίζει τώρα δύο-δύο.
«Δύο Μνημόνια μας έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το δε δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» δήλωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ζητούμενο στις επαφές είναι να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα. «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή Κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό απαιτεί από εμάς ο ελληνικός λαός» είπε, προσθέτοντας πως η κοινωνία πλέον είναι καχύποπτη και προβληματισμένη και δεν ακούει πια τους πολιτικούς.
Όπως είπε η κοινωνία «φυσάει το γιαούρτι” γιατί έχει “καεί στον χυλό” των ψεμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» και αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τη ΝΔ.
«Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες. Και σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει, όμως, να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και θα την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Και εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο και λέμε στους Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη σημαντική, όπως είπε, ανανέωση που γίνεται στο κόμμα. «Υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στις κομματικές οργανώσεις που θέλουμε να είναι ανοιχτές στους πολίτες. Να μην είναι γραφεία “σφραγίδα”. Θέλω να έρχεται κόσμος στα γραφεία, αλλά θέλω να βγαίνουμε και εμείς έξω από τα γραφεία. Να μιλάμε όχι μόνο στους φίλους Νεοδημοκράτες, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία. Να φέρουμε πίσω ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία και μας εγκατέλειψαν κάποια στιγμή στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης διαδρομής της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια».
Μάλιστα έθεσε τα στελέχη σε «διαρκή εκλογική ετοιμότητα» καθώς όπως είπε δεν ξέρει κανείς πότε θα γίνουν εκλογές. «Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε, θα είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε τα χειρότερα, αυτά τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους τελευταίους δύο μήνες. Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το θετικό μας σχέδιο για τη χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ «θα κερδίσει τη μάχη των ιδεών και τη μάχη των εκλογών».

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε περιοδεύσει στο Καρποχώρι και τον Άγιο Θεόδωρο όπου είχε επαφές με αγρότες και παραγωγούς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Ν.Δ. δίνει έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τη στήριξή του.

Στη συνέχεια, και λίγο πριν εγκαινιάσει τα γραφεία της ΝΟΔΕ, βρέθηκε σε καφετέριες στο κέντρο της Καρδίτσας όπου συνομίλησε με πολίτες και κυρίως με νέους.

Προηγούμενο άρθρο Τιμητικό αφιέρωμα στην κ. Μένη Παπανικολάου
Επόμενο άρθρο Επιμόρφωση επιχειρηματιών στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εμπορίου