Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα


«Καταρρέει πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί επιστροφής στην κανονικότητα», σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσεο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 44 ακόμα γαλάζιοι Βουλευτές γίνεται επίκληση πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία το 62,4% των νοικοκυριών δηλώνει ότι παρουσίασε μείωση των εισοδημάτων το 2017 σε σχέση με το 2016.«Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ένα στα δύο νοικοκυριά σημειώνει πως στηρίζεται οικονομικά σε συντάξεις, ενώ το 25% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις, και ποσοστό 32,2%, δηλώνει αδυναμία σε ό,τι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους» υπογραμμίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές.

Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποδεικνύουν στην κυβέρνηση τον δρόμο της αξιοποίησης των ήδη εξασφαλισμένων ευρωπαϊκώνπόρων για την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

«Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους 21,722 δις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 που μαζί με την εθνική συμμετοχή συνιστούν ένα ποσό 26 δις ευρώ προσανατολισμένο σε δράσεις ενίσχυσης της ανάπτυξης» υπογραμμίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές, και επισημαίνουν την ανάγκη να διοχετευθούν άμεσα αυτοί οι πόροι στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, ζητείται από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει το βαθμό στον οποίο επετεύχθη ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί το 2017 ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, και να γνωστοποιηθούν οι προβλέψεις για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων για το έτος 2018 από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως αυτός δηλώθηκε στην Ε.Ε. στις αρχές του έτους.

Τέλος, οι γαλάζιοι Βουλευτές ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο να ανακοινώσει τον προγραμματισμό των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που θα εκκινήσουν εντός του 2018.

Προηγούμενο άρθρο Πλάτανος Λεοντίτου: Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης
Επόμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας