Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Φως στην διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών


Συνολική συζήτηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Συντονιστή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης & Δικαιοσύνης, κ. Μάκη Βορίδη.

«Η άρνηση της Προέδρου της Επιτροπής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της ΝΔ για πρόσκληση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και των 4 υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες, ακολουθώνταςτελικά μια προστατευμένη διαδικασία για τον Υπουργό, επιχειρεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες», επεσήμανε ο γαλάζιος Γραμματέας.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε, πωςοι μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνιστούν ακόμα μια επιχείρησηυποβάθμισης του ρόλου του Κοινοβουλίου. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής επεσήμανε, πως «πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι η μόνη κοινοβουλευτικά αρμόδια προκειμένου να ελέγξει οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Πολύ περισσότερο» τόνισε «όταν καθημερινάαναδεικνύονταιζητήματα τα οποία πλέον αγγίζουν την ηθική και την διαφάνεια», αφήνοντας αιχμές για «διαδικασίες, οι οποίες έχουν αφήσει πίσω τους σωρεία ερωτηματικών».Επεσήμανε, μάλιστα, την δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, ότι δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, αλλά και ενός εκ των συμμετεχόντων, πως η δική του συμβολή  στόχευε στην αύξηση του τιμήματος και δευτερευόντως αυτή καθαυτή την αδειοδότηση.

«Υπήρχαν πλειοδότες οι οποίοι τελικά, δεν πήραν άδεια ενώ κάποιοι άλλοι με χαμηλότερο τίμημα κατάφεραν να πάρουν, αλλά βεβαίως, (υπάρχει ζήτημα) και σε σχέση με την πραγματική προέλευση των χρημάτων όλων αυτών», είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Στο τέλος της τοποθέτησή του, ο κ. Τσιάραςζήτησε από την κυβερνητική πλειοψηφία να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του πολιτικού συστήματος για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου.«Αποτελείπρόκληση για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της ΕλληνικήςΒουλής, και πρωτίστως αυτά της διαφάνειας, να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, όπως το απαιτούν οι πολίτες και η κοινωνία. Και το βάρος αυτό φέρει κατά κύριο λόγο η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των κόκκινων δανείων
Επόμενο άρθρο Επικαιροποιημένο σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού με την ενεργό συμμετοχή της αυτοδιοίκησης