Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Το 2019 θα είναι η χρονιά των νέων επιχειρηματιών της Θεσσαλίας


«Tο 2019 θα γίνει η χρονιά των νέων της Θεσσαλίας με εργαλείο το Κέντρο Καινοτόμου Νεανικής Επιχειρηματικότητας»,  δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ Αγοραστός μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση  του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, στη Λάρισα.

Η χώρα μας χρειάζεται μια Παραγωγική Επανάσταση, διότι χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ισορροπία στην οικονομία, τόνισε  ο κ. Αγοραστός,  υπενθυμίζοντας ότι η Θεσσαλία κέρδισε το βραβείο  «Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης»  γιατί κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες ότι με συντονισμένη, συλλογική δράση και στρατηγικό σχέδιο μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, οικονομικές δυσκολίες που επιμένουν.

«Συλλογική δράση, δηλαδή συλλογική ηγεσία όπως έχουμε καθιερώσει από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και στρατηγικό σχέδιο: όραμα, προγραμματισμός, συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Και ναι, αυτή η προσπάθεια αφορά όλους τους Θεσσαλούς διότι κάθε ένα προϊόν που εξάγεται σημαίνει πρόσθετο εισόδημα στον τόπο μας και νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας την ανάγκη «να προχωρήσουμε τολμηρά, ριζοσπαστικά, ανατρεπτικά, με άλματα. Έχουμε καταθέσει πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση στο κεντρικό κράτος να αναλάβουν οι περιφέρειες το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις. Διότι έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία, εν αντιθέσει με το δουλοκτητικό, το δυσκίνητο και συνήθως αναποτελεσματικό κεντρικό κράτος. Ξέρουμε να εργαζόμαστε μαζί με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, έχουμε αποδείξει τον υπερκομματικό πατριωτισμό μας».

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Αγοραστός είπε ότι «στις 2.920 ημέρες θητείας μας  μετράμε  4.719 έργα και προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 4,8 δις ευρώ κι έχουν προχωρήσει περισσότερες από 2.540 επενδύσεις, από υφιστάμενες και καινούργιες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ. Καταφέραμε να πετύχουμε τη δημιουργική ανατροπή χρονοβόρων διαδικασιών, οι οποίες ήταν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα, ενώ δεν επιτρέψαμε να μείνει ανεξόφλητη καμία επένδυση που εντάχθηκε στον επενδυτικό νόμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επενδύσεις, σύγχρονες υποδομές, θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον και εξωστρέφεια συντέλεσαν στο να αυξηθούν οι εξαγωγές κατά 500% τα τελευταία χρόνια και να υπάρχει θετικό εμπορικό πλεόνασμα».

Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε το αίτημα «να πάρει η Περιφέρεια το μέλλον στα χέρια της, νομοθετώντας για τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές υποθέσεις.. Αυτό είναι άλλωστε η Περιφερειακή Διακυβέρνηση, το γεγονός ότι εξασφαλίζεις στον επενδυτή ένα σταθερό περιβάλλον, έναν συνομιλητή, συγκεντρωμένες υπηρεσίες και ξεκάθαρη νομοθεσία, αντί να τον παραπέμπεις ανάμεσα σε υπουργεία και υπηρεσίες. Μόνο τότε και μόνο έτσι θα επέλθει η μεγάλη αλλαγή στη χώρα. Προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για την πυροπροστασία έγινε στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Τα 30 αργύρια του Δημάρχου - Του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων