Ειδήσεις

Λήξη Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων


Η γενέθλια γη του Ομηρικού Αχιλλέα υποδέχθηκε 1100 παιδιά και απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας την καθιερωμένη εκδρομή τους.

Η Ιερά Μητρόπολή μας θέλοντας να χαρούν τα παιδιά, των κατηχητικών συνάξεων του Νομού μας, διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδρομή λήξης που γίνεται πάντα στο τέλος της Άνοιξης με τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 με μεγάλη επιτυχία. Προορισμός για φέτος ήταν ένα καταπράσινο πάρκο στα φιλόξενα και πανέμορφα Φάρσαλα, μπροστά από το πολιτιστικό  κέντρο. Με συνδιοργανωτή τον Δήμο Φαρσάλων.

baso-2

baso-3

baso-4

Γύρω στα 1100 παιδιά απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας την καθιερωμένη εκδρομή τους.

Ενθουσιασμός, κέφι, χαρά, ζωντάνια και συγκίνηση είναι διάχυτα παντού στην εκδρομή, όπου ολοκληρώνεται η φετινή κατηχητική χρονιά για τα παιδιά, με τις πιο γλυκές αναμνήσεις και πνευματικά εφόδια για όλη τους την ζωή.

Την εκδρομή ευλόγησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος. Ο οποίος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αριστομένη Καραχάλιο για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία για την πραγματοποίηση της φετινής λήξεως των Κατηχητικών σχολείων στο Δήμο Φαρσάλων.

Ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητος π. Παναγιώτη Καλλιώρα που οργάνωσε με τους συνεργάτες του την εκδρομή λήξης, αλλά και με πνεύμα διακονίας προσφέρουν στο πολύπλευρο και ευθυνοφόρο έργο της νεότητος. Τους Ιερείς, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες και τους συνεργάτες σε όλους τους τομείς για τον κόπο τους και για την συνεργασία όλη την χρονιά, καθώς και τους εθελοντές και εθελόντριες  από τις συναντήσεις νέων της Καρδίτσας και του Παλαμά.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Ευστάθιο Μπαθρέλλο ιατρό παθολόγο του νοσοκομείου Καρδίτσας για την παρουσία του, το θεσσαλικό κέντρο αποκατάστασης Αρωγή στο Αγναντερό Καρδίτσας για την διάθεση του ασθενοφόρου, το κέντρο υγείας Φαρσάλων, το αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων και τους χορηγούς: Κτήμα Αίγλη Φαρσάλων για την προσφορά κρουασάν σε όλα τα παιδιά, την επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού Θεόνη για την προσφορά νερών σε όλα τα παιδιά, και την επιχείρηση χαλβά Φαρσάλων Καταραχιάς για την προσφορά χαλβά σε όλα τα παιδιά.

Μετά την άφιξή όλων και τον σύντομο χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο και τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αριστομένη Καραχάλιο, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της πόλης των Φαρσάλων από την Διευθύντρια του ιδιαιτέρου γραφείου του δημάρχου Φαρσάλων κ. Βασιλική Νούλα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διάφορους ύμνους που έψαλλαν τα παιδιά της σχολής βυζαντινής μουσικής του παραρτήματος Φαρσάλων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την διεύθυνση του καθηγητή του παραρτήματος Αρχιδιακόνου π.  Θωμά Κάϊα.   Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε: Τραγούδια από την χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων της πόλης της Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και μαέστρου αυτής κ. Άγγελο Παλαπέλα. Ένα σύντομο θεατρικό από τα παιδιά των κατηχητικών συναντήσεων της Αρχιερατικής περιφέρειας Σοφάδων με την καθοδήγηση της κατηχήτριας πρεσβυτέρας Έλλης Γώγου-Τσιαντή. Τραγούδια από την χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Τραγούδια από την χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φαρσάλων. Και τέλος μια γιορτινή νότα έδωσαν στην εκδρομή οι χορευτικοί σύλλογοι με τους παραδοσιακούς χορούς: Ο Σύλλογος Αργιθεατών επαρχίας Φαρσάλων ΄΄Παναγία Σπηλιώτισσα.΄΄  Ο Σύλλογος ντόπιων Φαρσάλων,  ο Σύλλογος Μικρασιατών Φαρσάλων και το χορευτικό του Δήμου Φαρσάλων.

Τα παιδιά και οι γονείς χάρηκαν την παρουσία  του Μητροπολίτη μας και συνομίλησαν μαζί του, εκφράζοντας την αγάπη στο πρόσωπό του. Ακόμη έπαιξαν κάτω από τα σκιερά δέντρα, έτρεξαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, έζησαν ανέμελα σε μια ατμόσφαιρα δόξας Θεού, χαράς και ευτυχίας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πρόσφερε σε όλα τα παιδιά και τους κατηχητές αναμνηστικά δωράκια με πολλές ευχές για καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πεζοπορία για παιδιά από τον ΕΟΣΚ
Επόμενο άρθρο Εργαστήριο Τεχνολογίας & Συντήρησης Ξυλοκατασκευών