Ειδήσεις

Λίγες οι αιτήσεις των εκτός σχεδίου πόλης επιχειρήσεων για μείωση δημοτικών τελών


Μικρός είναι ο αριθμός των εκτός σχεδίου πόλης επιχειρήσεων που αξιοποίησαν μέχρι σήμερα την 608/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, με την οποία τους δίδεται η δυνατότητα να μειώσουν 35%  κατά μέσο όρο τα τέλη που καταβάλλουν προς το Δήμο.

Υπενθυμίζεται οτι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει από τον Ιανουάριο μειώνονται 30% τα δημοτικά τέλη για όλες  τις επιχειρήσεις που οι εγκαταστάσεις τους έχουν εμβαδό μέχρι 1000 τ.μ., ενώ για επιχειρήσεις με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις προβλέπεται επιπλέον μείωση της τάξης 10%, (για το τμήμα από 1000 τ.μ. – 2000 τ.μ.) και περαιτέρω μείωση 10%  για το τμήμα πάνω από τα 2000 τμ.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω μείωση, πρέπει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να προσέλθουν στο τμήμα Εσόδων του Δήμου Καρδίτσας, είτε με το Ε9 είτε με πρόσφατο διάγραμμα κάλυψης – δόμησης υπογεγραμμένο από μηχανικό, από το οποίο να προκύπτει το εμβαδόν της επιφάνειας της επιχείρησης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων ο Δήμος έχει στείλει και σχετική επιστολή και προς το Επιμελητήριο Καρδίτσας, προκειμένου να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις- μέλη του.

Επειδή οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν είναι πολύ λίγες σε σχέση με τον προσδοκώμενο αριθμό, ο Δήμος τις καλεί εκ νέου να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας που καλούνται να καταβάλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μείωσης των δημοτικών τελών στις εκτός σχεδίου επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα, στο τηλέφωνο 2441350764.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ανειλημμένες υποχρεώσεις Σχεδίων Βελτίωσης