Ειδήσεις

Μήνυμα για το Πάσχα του 2016 του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα


Η Ανάσταση του Κυρίου, μέγα γεγονός και ύψιστος συμβολισμός του Χριστιανισμού και ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, ζωντανεύει και πάλι στην καρδιά και το νου όλων μας τις σημαντικές αξίες της ζωής. Την αγάπη, τη συγνώμη, την αλληλεγγύη, την έγνοια για τον κάθε άνθρωπο και τον κόσμο όλο.
Το Πάσχα των Ελλήνων, η Λαμπρή του Έθνους είναι σύμβολο της ιστορίας μας και της ταυτότητας μας. Το γιορτάζουμε και φέτος σε κλίμα όχι ευχάριστο όπως άλλωστε τα έξι τελευταία χρόνια. Με αβεβαιότητα για το αύριο, με πόνο για τους ανέργους και όσους βρίσκονται σε ανέχεια συμπολίτες μας. Το γιορτάζουμε με απορία για τη πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας και τον κόσμο. Το γιορτάζουμε με αγωνία για όσα γίνονται κοντά στη πατρίδα μας και συμπόνοια για το δράμα των προσφύγων.
Το γιορτάζουμε όμως και όπως πάντα, με την ελπίδα της Ανάστασης στην εθνική, κοινωνική και προσωπική μας ζωή. Με τη πίστη ότι ο δρόμος της Εθνικής συνεννόησης και της αλήθειας είναι η μόνη έξοδος από κάθε εθνικό, κοινωνικό ή προσωπικό αδιέξοδο. Με τη βεβαιότητα ότι ο καθένας από μας και όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να βγούμε από τη κρίση.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους τους συμπολίτες υγεία, δύναμη, αντοχή και πρόοδο ιδιαίτερα στη νέα γενιά!

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα