Ειδήσεις

Μήνυμα Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί, Αγαπητά μας παιδιά, Αγαπητοί γονείς,   Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι συνδεδεμένος στη συνείδηση όλων μας με την έναρξη των σχολικών μαθημάτων. Το κουδούνι του Σχολείου που κτύπησε σήμερα, αργότερα χρονικά από άλλες χρονιές, κάλεσε όλα τα παιδιά στις τάξεις τους και στο καθήκον τους για την αύξηση της γνώσης τους· τους εκπαιδευτικούς μας για την μετάδοση της γνώσης και τις οικογένειες να κινούνται, σε μεγάλο βαθμό, γύρω από το σχολικό πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν, προσφέρεται η ευκαιρία προς όλους όσοι εμπλέκονται στην υπέροχη, αλλά και υπεύθυνη αποστολή της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, να προβληματιστούμε μαζί για την ποιότητα και το μέλλον της παιδείας στον τόπο μας.

Δυστυχώς, όπως και πέρυσι έτσι εφέτος – λόγω της πανδημίας του κορωναϊού – θα υπάρξουν θέματα, στα οποία πρώτα η εκπαιδευτική κοινότητα και στη συνέχεια όλοι μας οφείλουμε συντεταγμένα να συνεργασθούμε, για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο από τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους.

Αυτήν την ξεχωριστή ημέρα θα ήθελα να παρακαλέσω θ ε ρ μ ώς:

–        τους γονείς, να στέκουν με άγρυπνο βλέμμα επάνω από τα παιδιά τους με αγάπη, στοργή και φροντίδα για την πρόοδό τους·

–        τους εκπαιδευτικούς μας, να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν για την αύξηση της γνώσης των παιδιών, αλλά και να καταθέσουν το καλύτερο κομμάτι της ψυχής τους για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, που τόσο το αξίζουν και πρέπει να τους το δώσουμε·

–        τα παιδιά μας να μελετούν, να προσέχουν την ώρα της διδασκαλίας, να ακούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους για να αποκτήσουν παιδεία, γνώση, μόρφωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Διεθνές Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δράσεων για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη που εκπονήθηκε ποτέ!