Ειδήσεις

Μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες από τους εργαζόμενους ΟΤΑ


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα με τη μορφή των μπλόκων, ενάντια στην πολιτική των φόρων, χαρατσιών, αυξήσεων σε ενέργεια και  αγροτικά εφόδια  που καθιστούν αδύνατη την αγροτική δραστηριότητα από μικρούς και μεσαίους αγρότες και τους οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους.

Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι η ώρα να καταλάβει η κυβέρνηση  πως η συνέχιση μιας ακόμη σκληρότερης πολιτικής από τους προκατόχους της απέναντι στους αγρότες, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων και μηδενίζει  κάθε πιθανότητα  εξόδου από την κρίση.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι άνεργοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη.

Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως ο αγώνας όλων μας πρέπει να γίνεται χωρίς συμβιβασμούς , για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής  Ε.Ε.-ΔΝΤ-κυβέρνησης και οποιουδήποτε την εφαρμόζει κάθε φορά.

Θεωρούμε  ότι η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους είναι μονόδρομος για την επιβίωσή τους.

Για τον Σύλλογο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                       ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ορ. Ψαχούλας: Οδηγούν στην εξαθλίωση αγρότες και μικρομεσαίους
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Λ. Πλαστήρα με την Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης