Ειδήσεις

Με επιτυχία η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος του προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος του προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που αφορά την «αστική κατασκήνωση».

Ο χώρος που υλοποιήθηκε ήταν οι εγκαταστάσεις του ΙΣΔΕ ( Ιερατικό Σχολείο Δευτέρας Ευκαιρίας ) και ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Καρδίτσας.

Από 8 έως 12 Ιουλίου από τις 8:00 το πρωί έως και 15:00 το μεσημέρι, γέμιζε ο καταπράσινος και πανέμορφος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Καρδίτσας από ξέγνοιαστες χαρούμενες παιδικές παρουσίες.

Την ακολουθία του Αγισμού τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου.

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης και υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Παναγιώτης Καλλιώρας, τα μέλη του γραφείου νεότητος και τα στελέχη, υποδέχθηκαν με πολύ αγάπη 50 παιδιά, αγόρια και κορίτσια και ευχήθηκαν να περάσουν καλά στην εκκλησιαστική κατασκήνωση, να λάβουν πνευματικά εφόδια αλλά να απολαύσουν και τα υλικά αγαθά που τους προσφέρει η τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, πραγματοποιούσε καθημερινές επισκέψεις στον χώρο της κατασκήνωσης και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη και ευλογία του σε όλα τα παιδιά. Προ της αναχωρήσεως των παιδιών της πρώτης Κατασκηνωτικής Περιόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχήθηκε να τους χαρίζει ο Χριστός υγεία και κάθε καλό στην ζωή τους. Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητος και αρχηγό της κατασκήνωσης π. Παναγιώτη Καλλιώρα, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά με αγάπη για το έργο της νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τα μέλη του γραφείου νεότητος. Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες, που προσέφεραν από το χρόνο τους και διακόνησαν ανιδιοτελώς στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».

Οι κατασκηνώσεις στην πόλη είναι ένας θεσμός που ευδοκιμεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον εκκλησιαστικό χώρο. Μέσα σε μια χριστιανική κατασκήνωση το κάθε παιδί μπορεί να βρει αληθινή χαρά, γνήσια ψυχαγωγία και κυρίως σωστή επικοινωνία με τον Θεό και τους συγκατασκηνωτές του – τα άλλα παιδιά. Μαθαίνει να ζει κοινωνικά και κοινοτικά, να συμμερίζεται τα προβλήματα του διπλανού του, να ανέχεται και να υπομένει και κυρίως να συνεργάζεται.

Κλείνοντας αυτή η καλοκαιρινή δραστηριότητα του γραφείου νεότητος, «Κατασκήνωση στην πόλη» άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις, όπου εισέπραξαν μια ζεστή αγκαλιά αλλά και πολύ αγάπη από την τοπική Εκκλησία αποκομίζοντας τεράστια πνευματικά οφέλη.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Έλληνες και Ευρωπαίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο Τις Πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών βράβευσε ο Περιφερειάρχης