Ειδήσεις

Με τους Μηχανικούς του ΤΕΕ συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος


Συνάντηση με την τοπική διοίκηση του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του βρέθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ και συζήτησε με τους μηχανικούς για πάνω από μια ώρα ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης της πόλης και σχετίζονται με το επάγγελμα του μηχανικού. Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι ξεκινά τις επισκέψεις σε επαγγελματικές ομάδες από τους μηχανικούς επειδή είναι κλάδος με πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη μιας πόλης και μιας περιοχής. Επίσης είπε ότι στόχος της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων ώστε οι προτάσεις που θα καταθέσει ο κλάδος να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του Δημοτικού Συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας». «Θέλουμε να έχουμε καλή και διαρκής συνεργασία καθώς θεωρούμε ότι ως κλάδος είστε συνεργάτες και σύμβουλοι σε πολλά ζητήματα που απασχολούν έναν Δήμο» υπογράμμισε ο κ. Τσιάκος. Ακόμη πρόσθεσε πως μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών και που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση.

Η διοίκηση του ΤΕΕ εισαγωγικά ευχαρίστησε τον υποψήφιο δήμαρχο για την επίσκεψη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

Στη συνέχεια τόσο ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ. Βασίλης  Τσιώναςόσο και η πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Μάρθα Δαλαμάγκα αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Στάθηκαν σε πολεοδομικά ζητήματα λέγοντας ότι εξ αιτίας αλλαγής της νομοθεσίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημαστο Δήμο Καρδίτσας καθώς και σε όλο το Νομό, αφού δεν μπορούν να εκδοθούν πολεοδομικές άδειες και όσες εκδίδονται παρουσιάζουν προβλήματα. Επίσης κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις που αφορούν στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας και ιδιαίτερα των ψηφιακών δυνατοτήτων στον τομέα των ιδιωτικών και δημόσιων κατασκευών, μίλησαν για τα κυκλοφοριακά θέματα στο κέντρο της Καρδίτσας αλλά και για τις δυνατότητες ανάπλασης περιοχών στην πόλη και τα χωριά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο μηχανικός και  πρώην αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλης Ευαγγελακόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν χειρίστηκε πολλά ζητήματα της πόλης ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών. Ο κ. Ευαγγελακόπουλος κατέθεσε στη συζήτηση την εμπειρία και τις γνώσεις του ενώ υπέβαλε προτάσεις για την αναμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας (σιντριβάνι, Ανδριάντας Καραϊσκάκη κ.α) και δήλωσε πάντα πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης.

Ο κ. Τσιάκος και τα παριστάμενα μέλη του συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας» ευχαρίστησαν τη διοίκηση του ΤΕΕ και τους μηχανικούς για τις απόψεις και τις προτάσεις τους και για το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε. Και οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν για νέα συνάντηση στο μέλλον και για στενή συνεργασία που θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για το καλό του Δήμου και των κατοίκων του.

Προηγούμενο άρθρο Η Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας ενημερώνει για τους δασικούς χάρτες
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι