Ειδήσεις

Μπ. Παπαδόπουλος : Λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα δίνει η ίδρυση του Ειδικού ΕΠΑΛ στους Σοφάδες


Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και την ίδρυση Ειδικού ΕΠΑΛ στους Σοφάδες ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μια αισιόδοξη εξέλιξη για το Δ. Σοφάδων και το Ν. Καρδίτσας. Η λειτουργία του Ειδικού ΕΠΑΛ δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημααρκετών οικογενειών του νομού μας που έβλεπαν τα παιδιά τους να μην μπορούν να συνεχίσουν τις μαθητικές τους σπουδές αφού ο νομός μας στερούνταν αντίστοιχης σχολικής μονάδας.

Η Πολιτεία και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιλήφθηκαν με καθυστέρηση 4 ετώντην απλή λογική πρόταση του Δ. Σοφάδων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με ειδικές ανάγκες των ειδικών σχολείων. Αν και απ’ το 2012 ο Δ. Σοφάδων ανέλαβε ολοκληρωτικά το κόστος λειτουργίας της νέας σχολικής μονάδας εγγράφοντας τις απαραίτητες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του εντούτοις το αίτημα παρέμενε ανεξήγητα στάσιμο.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως… Έστω κι έτσι ευχόμαστε ότι η έναρξη αυτής της νέας σχολικής μονάδας θα σηματοδοτήσει τη στροφή προς μια νέα εποχή, για ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, περισσότερο αισιόδοξη και δημιουργική….

Καλή σχολική χρονιά….»

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Μητροπολίτου Θεσ/δος και Φαν/φερσαλων για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς