Ειδήσεις

Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών


Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων κα αποδείχθηκε πως στην πράξη επιλέχθηκε για την εκπαίδευση η ανοσία αγέλης αφού τα κρούσματα αυξάνονται (τόσο τα δηλωμένα όσο  και τα «καλυπτόμενα» από την ανυπαρξία ελέγχων και ιχνηλατήσεων) και η «μάσκα» από μέτρο προστασίας κατάντησε προσωπείο πίσω από το οποίο το υπουργείο προσπαθεί να κρύψει  την αντιεκπαιδευτική του πολιτική. Παράλληλα το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο και υποβαθμισμένο.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας (μεγάλα τμήματα χωρίς αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, έλλειψη καθαριστριών,  η απουσία σχολικών νοσηλευτών και σχολιατρικών δομών) χωρίς διαγνωστικά τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα,  σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Οι αλλοπρόσαλλες οδηγίες και τα ανεφάρμοστα πρωτόκολλα από τη μια δείχνουν πως η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως περιττό κόστος και από την άλλη ενισχύουν την καχυποψία και την συνωμοσιολογία ενισχύοντας τους βολικούς για την κυβέρνηση αντιπάλους «μασκομάχους». Η Δημόσια Υγεία όμως χρειάζεται υποδομές, υλικά και προσωπικό  κι όχι μόνο επικλήσεις για την ατομική ευθύνη (την οποία ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός έδειξε το προηγούμενο διάστημα).

Αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών και σπάσιμο τμημάτων το Υπουργείο μπαλώνει τα κενά με τηλε- ο  θεός να την πει- εκπαίδευση και θεσμοθετεί σχολείο Big Brother. Ενδιαφέρεται μόνο να «βγει» η ύλη ρίχνοντας τους πιο αδύναμους κοινωνικά και μαθησιακά στον καιάδα της εξ αποστάσεως δήθεν-διδασκαλίας. Κάνει το χατίρι των σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν θέλουν να επωμισθούν το κόστος της λειτουργίας με μικρά τμήματα. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να παραβιάσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών για να καλύψει τα κενά που η πολιτική της δημιουργεί.

Έτσι για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου καθιστά τους εκπαιδευτικούς νοσοκόμους και χωροφύλακες.  Δεν είναι όμως οι καταλήψεις, αλλά η κυβέρνηση με τα μεγάλα τμήματα και την απουσία μέτρων προστασίας που κλεινει τα σχολεια και που με τη μάσκα της τηλεκπαίδευσης διαλύει το δημόσιο σχολείο.

 Φτάνει πια! Δεν μπορεί να παίζουν με την υγεία και τις ζωές μας!  Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

  • Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε  τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, την υγεία , την ασφάλεια μαθητών – εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
  • Αρνούμαστε να γίνουμε οι on lineχωροφύλακες των μαθητών μας σε μια κοινωνία που οι διεκδικήσεις στιγματίζονται και χτυπιέται το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Πέμπτη 8-10 στο προαύλιο του Εσπερινού  Γυμνασίου-Λ/Τ.

 

Για την Κ. Δ. Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας: Καραμήτρου Ελένη, Αλεξάκος Φώτης

Προηγούμενο άρθρο ΕΟΔ Καρδίτσας: Νέος εκπαιδευτικός κύκλος
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακές συναντήσεις από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας