Ειδήσεις

Ξεκινάει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Τα “σημεία των καιρών” επιβάλουν “σημεία συνάντησης” στα “σημεία της πόλης” ώστε να αποφύγουμε “σημεία και τέρατα” , επιλέγοντας από “σημείο σε σημείο” μόνο τα “σημεία ισορροπίας” των “σημείων του ορίζοντα” και με “σήματα Μορς” ακόμη και “σημεία στίξης” , τι θα λέγατε και για “λέξεις ως σημεία” να χαράξουμε “σημεία πάνω στο χάρτη” της λογικής αλλά και της φαντασίας μας, “βλέποντας όλοι στο ίδιο σημείο” : “Το σημείο επαφής” στη Βιβλιοθήκη!

Η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ξεκινάει στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας!!!

Από 16 Ιουνίου έως και 8 Σεπτεμβρίου, σε 9 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σας υποσχόμαστε τρελές περιπέτειες “από σημείο σε σημείο”…

…”σημεία βρασμού”, “σημεία πήξης και τήξης”, “σημεία στον ουρανό”, “σημεία στη γη”, “σημεία στη θάλασσα”, “σημεία πικρά”, “σημεία γλυκά”, “σημεία αλμυρά”, “σημεία στη χημεία”, “σημεία στα βιβλία”, “σημεία με ουσία και μεγάλη σημασία…” περιμένουν και φέτος μικρούς και μεγάλους, να τα ψάξουν, να τα φανταστούν, να τα ανακαλύψουν, να τα ζωγραφίσουν, να τα φωτογραφίσουν, να τα δημιουργήσουν και εντέλει να τα ζήσουν!

Αν λοιπόν, είστε σε “σημείο δημιουργικού βρασμού”, “υπερέχετε στα σημεία” και “τα σημεία που προηγήθηκαν” δεν σας αφήνουν αδιάφορους, σας περιμένουμε να δηλώσετε από ποιο σημείο – συμμετέχοντας σ’ αυτήν την καλοκαιρινή περιπέτεια σημείων – μπορείτε να βάλετε το δικό σας σημείο- γραμμή -επίπεδο ως άλλοι Καντίνσκι ή ως άλλοι Αβορίγινες στον καλοκαιρινό μας πίνακα.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : http://goo.gl/forms/ACz2Q7fH5m.

Κι αυτό το καλοκαίρι, ας κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας, «Σημείο Αναφοράς»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή ημερομηνίας για την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου
Επόμενο άρθρο Εισαγωγή μαθητών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ