Ειδήσεις

Ξενάγηση της IPA στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – ΙΡΑ, στα πλαίσια των εορτασμών για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days).

Οι ΕΗΠΚ είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν και οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση με το σύνθημα, Ευρώπη: η κοινή μας κληρονομιά. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες στους πολίτες για να επισκεφθούν κτίρια, μνημεία και τοποθεσίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες συνήθως στο κοινό. Αποσκοπεί στη διεύρυνση της πρόσβασης και την πρόνοια για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Αυτά τα γεγονότα είναι επίσης γνωστά ως Ημέρες Ανοιχτών Θυρών ή απλά Ανοιχτές Ημέρες στις αγγλόφωνες χώρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε στη Γαλλία το 1984, με τη La Journée Portes Ouvertes.

Η ΙΡΑ Καρδίτσας, στα πλαίσια της πολιτιστικής της δράσης και έχοντας πρόθεση να εισάγει τα μέλη της στη φιλοσοφία αυτής της μεγάλης γιορτής, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολύ ωραία ξενάγηση από τους υπεύθυνους του Μουσείου και να θαυμάσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Μουσείου για την υποδοχή που επιφύλαξαν. Η τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη βελτίωση της επαφής των μελών της με το πολιτιστικό γίγνεσθαι και την ανάδειξη των μνημείων και δράσεων πολιτισμού της περιοχής μας. Για το λόγο πραγματοποιούνται συχνά ανάλογες δράσεις, απευθυνόμενες σε μέλη και φίλους, και τις οικογένειες τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Επί τάπητος τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού