Οι παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Παμίσου έγιναν χωματερή

26 Απριλίου 2016

Μέσα στην κοίτη του   Ποταμού  Παμίσου, στη  θέση ΄΄Ανάβρα΄΄ της Δ.Κ Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου, σε δημόσια έκταση  και σε ελάχιστη απόσταση από το πλεύσιμο νερό , προκύπτει διαχρονικά, αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα,  συστηματική απόθεση επικίνδυνων υλικών και  αποβλήτων κατασκευών, κατεδαφίσεων , έργων, υπολείμματα σκυροδέματος  – απορρίμματα  -σκουπίδια  –επικίνδυνες πλαστικές συσκευασίες με χημικά & εύφλεκτα υλικά –απόβλητα λιπαντικών ελαίων -μηχανολογικά εξαρτήματα –ηλεκτρικές συσκευές –μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων , Αμιαντούχα  Υλικά- ζώα σε αποσύνθεση, κ.α. , Προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς , μόλυνση στα νερά του Ποταμού Παμίσου , στον υδροφόρο ορίζοντα  και  στην τροφική αλυσίδα , ρύπανση  και  υποβάθμιση  στο  περιβάλλον  με τραγικές συνέπειες για την υγεία των Πολιτών .

Εάν αυτές οι αχαρακτήριστες πράξεις προέρχονται δυστυχώς από μερικούς ασυνείδητους, τότε πώς να χαρακτηριστεί  διαχρονικά ΄΄ το έργο της  συντελούμενης εκεί  επιφανειακής επικάλυψης και επιχωμάτωσης των επικίνδυνων υλικών ΄΄,  χωρίς  Άδεια Λειτουργίας χώρου Υγειονομικής Ταφής , χωρίς έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων  και  χωρίς τη λήψη σχετικής γνωμάτευσης , άδειας διάθεσης  και  μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται   για την ταφή αποβλήτων.

Εν γνώσει τους ΄΄ κάποιοι ΄΄ ενεργούσαν, χωρίς κανέναν έλεγχο για την ασφάλεια των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων  από τη δημιουργία επικίνδυνων και βλαβερών  στραγγισμάτων για τα ύδατα του Ποταμού Παμίσου , τον υδροφόρο ορίζοντα και κατ επέκταση για τη δημόσια υγεία .

Οι τεράστιες ποσότητες των  παραπάνω ακατάλληλων  υλικών έχουν δημιουργήσει  ΄΄ κρυφούς  σκουπιδόλοφους ΄΄  μέσα στην κοίτη του Ποταμού Παμίσου.

Μετέτρεψαν  το ποτάμι από πολύτιμο αγαθό και πηγή ζωής και ανάπτυξης, σε μία   ΄΄ κρυφή  και επικίνδυνη  Χωματερή ΄΄.

Ενημερώσαμε , προειδοποιήσαμε, καταγγείλαμε αλλά δυστυχώς η ρύπανση συνεχίζεται.

Άμεσα η δημόσια έκταση πρέπει να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά, να αξιολογηθεί η υπάρχουσα επικινδυνότητα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης Πολιτών,  ελέγχου-φύλαξης και σήμανσης , ολική παρεμπόδιση πρόσβασης και απαγόρευση εισόδου, ρίψης και επιχωμάτωσης υλικών και αποβλήτων.

Καλούμε κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή  να παρέμβει άμεσα, για  να ελεγχθεί η κατάσταση στο Ποτάμι  ΄΄ και  να αποδοθούν ευθύνες σ αυτούς που μεθόδευσαν, υλοποίησαν και επέτρεψαν να συντελεσθεί η περιβαλλοντική καταστροφή και η σημερινή επικινδυνότητα ΄΄.-

Μουζάκι 26-4-2016

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε. Χαντζηγούλας  Χ. , Γιώτης Λ., Ντόντος Χ. , Βασιλάκος Α.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC