Ειδήσεις

Οι Σύλλογοι Γυναικών για τον εορτασμό του Κιλελέρ


Το 1910 στο Κιλελέρ οι αγρότες ξεσηκώθηκαν για να ζητήσουν τη γη που δικαιωματικά τους ανήκε. Σήμερα 115 χρόνια μετά η γη αυτή καταληστεύεται από τη φορολόγηση του 13% από το πρώτο ευρώ, τα βιβλία, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων που φτάνουν πανάκριβα στην κατανάλωση, το μεγάλο κόστος παραγωγής και ασφάλισης των αγροτών.

Την ίδια στιγμή χειροτερεύει καθημερινά η ποιότητα ζωής για την λαϊκή οικογένεια, ενώ η υγεία και η παιδεία πληρώνεται ακριβά. Τα κέντρα υγείας του νομού μας, η πρωτοβάθμια υγεία, οδηγούνται στην απαξίωση, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε όλους τους τομείς τόσο στο κέντρο υγείας του Παλαμά όσο και στις Σοφάδες. Ελλείψεις που φαίνονται μεγαλύτερες και σκληρότερες για τους κατοίκους των χωριών από όπου σημειώνονται απουσίες και σε αγροτικούς γιατρούς.

Παράλληλα οι γυναίκες αγρότισσες και εργάτριες γης συνεχίζουν να ζουν στην ανασφάλεια και το φόβο, στην ίδια μοίρα με τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, νέες άνεργες γυναίκες.

Στο ίδιο «καζάνι λοιπόν βράζουμε» όλες οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τα ίδια ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τους αγρότες, αφού κι αυτοί απλήρωτοι είναι και εμείς είτε δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας είτε βρισκόμαστε στην ανασφάλεια της ανεργίας και της απόλυσης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, καλεί τις γυναίκες του νομού να συμμετέχουν μαζικά στο πλευρό της ΕΟΑΣΚ, των αγροτικών συλλόγων του νομού μας τον εορτασμό του Κιλελέρ που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή αγροτικών μπλόκων την Κυριακή στις 11 Μάρτη και ώρα 12π.μ.

Τιμάμε τον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ, δυναμώνουμε τους δικούς μας αγώνες για το σήμερα και το αύριο.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ

ΟΜΑΔΑΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ

ΜΕΛΗ ΟΓΕ

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ