Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική καμπάνια για τον HPV

12 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική καμπάνια για τον ιό HPV που πραγματοποίησε το Παράρτημα Καρδίτσας της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, για μαθητές/τριες   όλων των Λυκείων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο του Δ.Σ. του Παραρτήματος  Καρδίτσας της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνοδευόμενο από τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας και σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας κ. Παπατριανταφύλλου Κων/νο επισκέφθηκε όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Στις επισκέψεις αυτές πέρα από την ενημέρωση εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολείων η καμπάνια περιελάμβανε ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές/ τριες  καθώς και ανάρτηση σχετικών  κατατοπιστικών αφισών.

Στόχος της καμπάνιας εκτός από την ενημέρωση και γνώση των μαθητών/τριων γύρω από το θέμα ήταν και η ευαισθητοποίησή τους για αλλαγή συγκεκριμένων στάσεων και συμπεριφορών.

Θυμίζουμε εδώ ότι έχουν βρεθεί πάνω από εκατό στελέχη του ιού HPV και ορισμένα από αυτά έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ενώ άλλ;α στελέχη του ιού  έχουν συσχετιστεί με τα κονδυλώματα.

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι:

  • μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής αλλά και της απλής δερματικής επαφής της γενετήσιας περιοχής.
  • μέχρι και το 80% των γυναικών θα έλθει σε επαφή με τον ιό HPV σε κάποια στιγμή της ζωής τους, αλλά τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης διαπιστώνονται στα κορίτσια 18-24 ετών. Δεν θα οδηγήσουν όμως όλες οι λοιμώξεις σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού θα αντιμετωπίσει τις περισσότερες από αυτές, κάποιες όμως ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο.
  • είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας να προληφθεί η λοίμωξη με τους ογκογόνους τύπους του ιού. Έτσι ο οργανισμός θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια νέα λοίμωξη στο μέλλον με αυτούς τους τύπους αν βέβαια προσβληθεί κανείς από αυτούς.

Το Δ.Σ.  του Παραρτήματος  Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους πρώην και νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας κ.κ. Θωμά Καρανίκα και Μιχάλη Παπανούσκα για την άψογη συνεργασία καθώς και την  Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τόσο για την κάλυψη των εξόδων εκτύπωσης των φυλλαδίων και αφισών της καμπάνιας όσο και την διάθεση μεταφορικού μέσου για τις επισκέψεις του κλιμακίου σε όλα τα Λύκεια της Π.Ε Καρδίτσας.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC