Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε το έργο τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς την Ι.Μ Παναγίας Σπηλιάς


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης στο  τμήμα της οδού που καταλήγει στην  Ι.Μ Σπηλιάς. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, αφού ο δρόμος αυτός οδηγεί σε ένα από τα πιο γνωστά θρησκευτικά μνημεία του νομού: ‘’ Ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή είναι πλέον σε χρήση με την τσιμεντόστρωση και του τελευταίου τμήματος που καταλήγει στην Ι.Μ Σπηλιάς. Στο σημείο μάλιστα αυτό με μια σχετική διαπλάτυνση θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα των επισκεπτών της Ιεράς Μονής. Με συνολικό προϋπολογισμό 74.000 ευρώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες που περιλαμβάνουν άρση καταπτώσεων και γενικές εκσκαφές εδάφους, εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και προμήθεια και τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων Φ600mm, σε σημεία που θεωρούνται απαραίτητα για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων, καθώς και τοποθέτηση χαλύβδινου οπλισμού ( δομικό πλέγμα). Στη συνέχεια έγινε τσιμεντόστρωση με σκυρόδεμα. Απομένει ένα τμήμα μήκους 70μ . περίπου, το οποίο θα ενταχθεί σε επόμενη εργολαβία’’.

Με το πέρας των εργασιών αυτών βελτιώθηκε η βατότητα του δρόμου, αφού ο χωματόδρομος που υπήρχε μέχρι τώρα λειτουργούσε αποτρεπτικά για όσους ήθελαν να επισκεφτούν το μοναστήρι.

‘’ Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό είναι πρωταρχικής σημασίας τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που στόχο έχουν την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία’’, κατέληξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Η θανάσιμη ελαφρότητα του εγωκεντρισμού
Επόμενο άρθρο Ξεκινάνε οι προπονήσεις/εγγραφές στα τμήματα του Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων