Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Μεταξά


Ολοκληρώνεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 η έκθεση ζωγραφικής του Ομότιμου Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Σταμάτη – Παναγιώτη Μεταξά  που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας.

Ο Σταμάτης – Παναγιώτης Μεταξάς (Αθήνα 1936) με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1954 – 1957 και 1964 – 1968) και στην École Pratique des Hautes Études (1968) του Παρισιού  απέκτησε από πολύ νωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία των υλικών ζωγραφικής. Δίδαξε μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια (1969 – 2003) αυτό το αντικείμενο στην ΑΣΚΤ. Διετέλεσε πρόεδρος του Τομέα Ζωγραφικής και τακτικός καθηγητής ζωγραφικής και σύγχρονης τεχνολογίας υλικών. Παράλληλα με το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο ανέπτυξε την προσωπική καλλιτεχνική του δημιουργία. Το έργο του είναι γόνιμο σε αναζητήσεις και πειραματισμούς. Ασχολήθηκε με πολλά θέματα και πειραματίστηκε σε πολλές τεχνικές. Συχνά στα έργα του ενσωμάτωνε στοιχεία από το ιδιαίτερο επιστημονικό του πεδίο κι έτσι συνυπάρχουν σε αυτά στοιχεία από τις αισθητικές και τεχνολογικές του έρευνες και το μίγμα αυτών συνιστά τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της δουλειάς του.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται 40 από τα συνολικά 71 έργα που έχει κατά καιρούς δωρίσει ο καλλιτέχνης στον Δήμο Καρδίτσας και στην πινακοθήκη.

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βούλιαξε από πεζοπόρους και ορειβάτες η Αργιθέα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα