Ειδήσεις

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφεράλων κ.κ. Τιμόθεος, ενώ ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος έκανε και μια σύντομη ομιλία.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Κ. Τσιάρας, Γ. Κωτσός και Α. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πολλοί πολίτες.

Μάλιστα ο κ. Τσιάκος κάλεσε κάποια στιγμή στο βήμα τον κ. Αγοραστό ευχαριστώντας τον για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και ευχόμενος καλή συμπόρευση και μέσα από τα νέα του καθήκοντα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιάκος στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Είμαι βαθιά συγκινημένος καθώς η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή στιγμή. Ο ρόλος που ανέθεσαν σε εμένα αλλά και στους συνεργάτες μου δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους οι συμπολίτες μας είναι σπουδαίος καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε τα πράγματα της πόλης και του Δήμου μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο αλλά είμαστε βέβαιοι πως με συστηματική δουλειά, με καλή οργάνωση και με τη ουσιαστική βοήθεια της κοινωνίας θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας ένας Δήμος περισσότερο φιλικός για δημότες και επισκέπτες, πιο αποτελεσματικός σε αυτό που ονομάζουμε καθημερινότητα, περισσότερο δημιουργικός στην κατεύθυνση των νέων ευκαιριών. Ξεκινάμε όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά θέτουμε στόχους εφικτούς. Ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα καθημερινά προβλήματα που έχει η πόλη και οι τοπικές κοινότητες. Όπως επίσης στοχεύουμε να υλοποιήσουμε πολιτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και χωροταξικής ανάπτυξης. Έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε την πόλη και τον Δήμο μας και θα το πετύχουμε.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να συγχαρώ όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους σε όποια παράταξη και να ανήκουν για την εκλογή τους και να τους διαβεβαιώσω πως ως δημοτική αρχή θα έχουμε άριστη συνεργασία με όλους. Πάντα στόχος μας θα είναι το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας. Από τους άμεσους συνεργάτες μου έχω ήδη ζητήσει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρώτο μέλημα μας είναι οι δημότες μας και έχω διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και το κάνω και σήμερα από αυτό εδώ το βήμα πως κεντρική μας επιδίωξη είναι η εξυπηρέτηση τους και η επίλυση των προβλημάτων που κάθε φορά αντιμετωπίζουν. Είμαι βέβαιος πως όλοι στη διοίκηση του Δήμου θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να υπηρετήσουν τον συνδημότη τους. Σε ότι με αφορά, όπως έκανα και μέχρι σήμερα ως αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, θα έχω την πόρτα του γραφείου μου ανοικτή για όλους τους συνδημότες μας και για τα θέματα που κάθε φορά που αντιμετωπίζουν. Εξάλλου αυτό που συχνά λέω είναι πως μπορεί ο Δήμαρχος να θεωρείται συμβολικά ο «πρώτος» πολίτης, ωστόσο εγώ θα είμαι ο «τελευταίος» καθώς ο ρόλος μου θα είναι να υπηρετήσω την πόλη και τους κατοίκους της. Είμαι βέβαιος πως και όλοι οι συνεργάτες μου θα κινηθούν στην ίδια λογική.
Φίλες και φίλοι
Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για πολλά λόγια. Με αυτά τα λίγα συγχαίρω και πάλι τους νεοεκλεγέντες συμβούλους τους εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στο νέο δημοτικό συμβούλιο και κάθε επιτυχία στο έργο τους.
Σας ευχαριστώ θερμά».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυγουστιάτικες βραδιές στις Καμινάδες
Επόμενο άρθρο Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Παν/μιο να δώσουν λύση στις ελλείψεις των φοιτητικών εστιών