Ειδήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για το προσφυγικό ζήτημα


Οι Έλληνες αν και λαβωμένοι, δίνουμε μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα οι κάτοικοι της περιοχής μας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δηλώνουμε «παρών» και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια.

Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, την έλλειψη υποδομών, αφουγκραζόμενος  και  σεβόμενος  τη γνώμη των συμπολιτών μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την στάση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού,   καθώς και για το περιεχόμενο της επιστολής τους και τις προτάσεις τους για τους τόπους φιλοξενίας των μεταναστών στην περιοχή μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους κυρίους βουλευτές ότι η επαναλειτουργία της σχολής αστυφυλάκων ήταν και είναι βασικό αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου της  πόλης μας.  Αντ΄ αυτού με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι εγκαταστάσεις της σχολής  προτάθηκαν από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της περιοχής μας ως χώρος φιλοξενίας των μεταναστών.

Πέρα των φθορών και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, η πρόταση αυτή έρχεται και σε αντίθεση με το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε τα καταλύματα αυτά να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων από τα αστικά κέντρα. Το κέντρο μετεγκατάστασης δεν μπορεί να δημιουργηθεί στον αστικό ιστό της πόλης μας, παρά μόνο σε χώρο, με τον οποίο συμφωνεί η τοπική κοινωνία και σε καμιά περίπτωση στο κτήριο της σχολής αστυφυλάκων

Οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες και εκφράζουν και τις ανησυχίες των κοινωνικών φορέων. Οι υποδομές του νομού σε σίτιση, στέγαση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά ανθρώπων, καθαρισμό επισκευές και ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων, εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής, καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δυστυχώς είτε δεν επαρκούν είτε δεν υπάρχουν.

Μαζί με την αγωνία μας θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας απογοήτευση για το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να θυσιάσουν την πολλά πληγμένη Δυτική Θεσσαλία και δη την Καρδίτσα, και καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, την Πολιτεία να αντιληφθεί το μέγεθος των συνεπειών να αναθεωρήσει και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των φορέων και της κοινωνίας.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ειδικά μεταλλικά πλαίσια αγγελτηρίων τοποθέτησε ο Δ. Καρδίτσας