Ειδήσεις

Ο ΕΟΣΚ παρουσίασε το πρόγραμμά του για το 2017


Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο παυσίλυπο η παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων για το  2017 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ).

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, η περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, κ. Γεωργία Κόκκαλη, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Γεννάδιος, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ευάγγελος Ζήσης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καρδίτσας κ. Βασίλης Μπέλλης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας  κ. Γιώργος Μπούκης, αλλά και συνορειβάτες και εκπρόσωποι ορειβατικών συλλόγων από Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο.

Στην αρχή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  ο πρόεδρος του συλλόγου  Παντελής Μανώλης, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του συλλόγου, τους σκοπούς του και την πλούσια και πολυεπίπεδη  δράση τουμ παρουσίασε το πρόγραμμα  δραστηριοτήτων του ΕΟΣΚ για το 2017, και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου και να έρθει σε επαφή με τις δραστηριότητες του βουνού και της φύσης.

Στην συνέχεια ο  αντιπρόεδρος και έφορος μονοπατιών  Αποστόλης Παντελής αναφέρθηκε στις διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου και της Αργιθέας, έκανε ενημέρωση για την διαδικασία της ανακάλυψης των παλιών μονοπατιών, τον καθαρισμό, την συντήρηση, και την σηματοδότηση τους,  ακολούθησε ο υπεύθυνος εθελοντισμού Αντώνης Παπαδάκος αναφέρθηκε στις διαδρομές της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα και για την εθελοντική δράση του συλλόγου και συνέχισε ο έφορος δραστηριοτήτων Αποστόλης Κηρύκος και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας που εστίασε την τοποθέτησή του στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων και επεσήμανε τις μεγάλες προοπτικές της περιοχής λόγω της λίμνης και των Λουτρών Σμοκόβου και της Ρεντίνας, αλλά και γενικότερα για την προοπτική ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, με άξονα τις δράσεις του ΕΟΣΚ.

Κατόπιν έκαναν έναν σύντομο χαιρετισμό οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των συλλόγων, οι οποίοι εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για τις δράσεις του ΕΟΣΚ, ενώ ταυτόχρονα στην οθόνη εναλλάσσονταν μαγικές εικόνες από τις δραστηριότητες  του συλλόγου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Ελένη Νικολαίδου – Πάλμου, ενώ η επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 29 Γενάρη, με πεζοπορία μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο ”Ελατάκος”, όπου θα γίνει και η κοπή πίτας του ΕΟΣΚ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 6977394752 και 6974584244

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα των ελλήνων εβραίων στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τριήμερο αφιερωμένο στον Συνεργατισμό