Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην εορτή του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης


Χριστός γεννάται δοξάσατε… αντήχησε σε κάθε γωνιά του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, από τις μελωδικές φωνές των παιδιών, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στην Χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού που πραγματοποιήθηκε στις 4:00 το απόγευμα. Η όμορφη  γιορτή, ο αυθορμητισμός και το χαμόγελο των παιδιών, συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους που δοξολόγησαν τον Άγιο Θεό μας, τραγούδησαν και δάκρυσαν μαζί. Το μήνυμα των Χριστουγέννων απλώθηκε σαν πέπλο και σκέπασε την ψυχή όλων.

agg5

 

baso-5

Επισφράγισμα της όμορφης ενοριακής εορτής ήταν η παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, που λάμπρυνε την εκδήλωση των παιδιών. Η αγάπη του και οι πατρικές του ευχές σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία για το νέο έτος που θα ανατείλει σε λίγες ημέρες.

aggΕπίσης στην γιορτούλα του κατηχητικού παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ο Εφημέριος  π. Λάμπρος Κρικέλης,  ο Διάκονος Θωμάς Κάϊας, φίλοι και γονείς των παιδιών.

agg2Στο γιορτινό και ευχάριστο κλίμα τα παιδιά, χάρηκαν την γιορτή τους απαγγέλλοντας  ποιήματα, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από περιοχές της πατρίδας μας. Στην γιορτούλα τους στόλισαν ένα υπέροχο καράβι και παρουσίασαν το θεατρικό:  ΄΄Το καράβι της ψυχής μας΄΄

baso-8

baso-14

baso-18

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό τους μας είπαν πως εάν κοιτάξουμε γύρω μας, σε ολόκληρο το φυσικό κόσμο, θα δούμε ότι τα πάντα γεννιούνται και πεθαίνουν, δημιουργούνται και καταστρέφονται, μεγαλώνουν και γερνάνε, χρησιμοποιούνται και φθείρονται. Τα πάντα λοιπόν μας φανερώνουν ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι. Ένα τέτοιο ταξίδι έζησαν και τα παιδιά με το θεατρικό που παρουσίασαν.

agg3Και επειδή πιστεύουνε στο Θεό, το πιο ωραίο ταξίδι που μπορούσαν να μας παρουσιάσουνε ήτανε το ταξίδι της ψυχής τους. Που ξεκινάει από τον κόσμο αυτό και καταλήγει στον παράδεισο. Γιατί η ψυχή μας, μοιάζει με ένα καράβι, το οποίο χρειάζεται πανιά και άνεμο για να διαπλεύσει το πέλαγος της ζωής. Όσο πιο πολλά πανιά έχει η ψυχή μας και όσο πιο πολύς αέρας φυσάει τόσο γρηγορότερα η ψυχή μας πλησιάζει το Θεό. Πια είναι όμως τα πανιά που εάν έχει η ψυχή μας θα τα φυσήξει ο αέρας για να γίνει το ταξίδι αυτό; Η Εκκλησία, μας έχει δώσει ονόματα στα πανιά. Το μεγαλύτερο πανί που είναι και το βασικό στο κεντρικό κατάρτι είναι η αγάπη.

agg4Και στόλισαν το καράβι τους με αρετές όπως: Η Αγάπη, η Υπομονή, η Συγχωρητικότητα, η Υπακοή, η Ευγνωμοσύνη, η Ειλικρίνεια, η  Πραότητα, η Ταπείνωση, η Ελεημοσύνη, η Προσευχή, η Λατρεία Θεού, η Μετάνοια. Δίνοντας υπόσχεση να είναι ενεργά μέλη στους κόλπους της Εκκλησίας για να μπορέσουν να τις αποκτήσουν.

Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά γλυκίσματα και δώρα.

agg6

baso-1

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος στην γιορτή των κατηχητικών του Ι.N.των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Επόμενο άρθρο «Μαζί νικάμε τον καρκίνο»