Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Πες το μ’ ένα ποίημα


Η ΠΔΕ Θεσσαλίας δια των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, με τη συνεργασία των Δ/νσεων Εκπ/σης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης -21 Μαρτίου- προσκαλεί τους μαθητές όλων σχολικών μονάδων να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το προσφυγικό ζήτημα και να το «πουν μ’ ένα ποίημα».

Οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μπορούν να εμπνευστούν από τα σοβαρά ανθρωπιστικά θέματα που ανακύπτουν από το προσφυγικό και να δημιουργήσουν τους δικούς τους στίχους.

Στην έδρα κάθε νομού της Θεσσαλίας και σε χώρο που θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016 στις 11.00 π.μ θα διοργανωθεί εκδήλωση «Πες το μ’ ένα ποίημα», όπου τα σχολεία που θα συμμετέχουν, θα αναρτήσουν σε σελίδα Α4 στον καθορισμένο χώρο το ποίημά τους με ταυτόχρονη δυνατότητα απαγγελίας των ποιημάτων από τους μαθητές. Παράλληλα, παρέχεται σε όσους μπορούν και επιθυμούν (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κλπ) η δυνατότητα προσφοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς την Αγία Παρασκευή Αγναντερού
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στη Βουλή, στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Αρχαιολογικό