Ειδήσεις

Πρόταση της Μειοψηφίας του Δ. Σοφάδων για τη στήριξη του Μελισσοχωρίτη αθλητή Διαμαντή Στέφανου


Με πρόταση που κατέθεσε η Μειοψηφία του Δ. Σοφάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος στις 17/3/2016 ζητάει την στήριξη του Μελισσοχωρίτη αθλητή του τένις με αμαξίδιο Διαμαντή Στέφανου, στην προσπάθεια που κάνει ο τελευταίος για τη συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στην επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, την οποία παρέδωσε ο επικεφαλής της και τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Φιλίππου, αναφέρουν:

«κ. Πρόεδρε

κ. Δήμαρχε

ο Στέφανος Διαμαντής, Μελισσοχωρίτης στην καταγωγή, είναι ένας αθλητής που κατέκτησε υψηλές διακρίσεις στο άθλημα του τένις από την παιδική του ηλικία. Τόσο ως αρτιμελής μέχρι το 2001 όσο και με αμαξίδιο απ’ το 2012 και μετά έχει διαπρέψει επανειλημμένα τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και σε διεθνές.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι:

  • την τελευταία χρονιά κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο.

  • σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος, βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 60 της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος ανάμεσα σε περισσότερους από 1000 αθλητές παγκοσμίως.

  • τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται και με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας με την οποία το 2012 στην Τουρκία έφερε τη χώρα μας για πρώτη φορά στην 2η θέση για τους αγώνες του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Σε ηλικία μόλις 28 ετών ο συμπατριώτης Στέφανος Διαμαντής έχει κατακτήσει πάμπολλες επιτυχίες προβάλλοντας ταυτόχρονα τον τόπο μας για τον οποίο είναι περήφανος. Φέτος έχει βάλει στόχο να συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα που θα γίνει τον Σεπτέμβρη στο Ρίο της Βραζιλίας. Κλειδί για την επιτυχία αυτή είναι η αναρρίχηση του αθλητή πάνω από το νούμερο 45 της παγκόσμιας κατάταξης. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς του ο κ. Διαμαντής έχει ήδη κλείσει τη συμμετοχή του σε 7 τουρνουά τένις που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα σε διάφορες χώρες: Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία κλπ πασχίζοντας για διακρίσεις που θα τον φέρουν πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτή η προσπάθεια όμως έχει υψηλό κόστος που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί εξολοκλήρου από τον ίδιο.

Επειδή ο κ. Διαμαντής, αφενός, πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα παράδειγμα αγωνιστή προς όλους μας και ιδιαίτερα προς τη νεολαία του τόπου μας και, αφετέρου, είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του και στα χέρια του την προβολή του τόπου μας

Προτείνουμε στη δημοτική αρχή:

  1. Να προετοιμάσει και να διοργανώσει μια τιμητική εκδήλωση για τον αθλητή με θέμα τον αθλητισμό στον τόπο μας για τα ΑΜΕΑ

  2. Να επεξεργαστεί και να προωθήσει την οικονομική στήριξη του αθλητή στην προσπάθεια που κάνει για τη συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα, είτε σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 είτε με άλλον προσφορότερο τρόπο

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΑΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΛΟΥΤΣΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ»

Προηγούμενο άρθρο Μαζικό παρών στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ Δήμου Αργιθέας