Ειδήσεις

Σημαντικά αεραθλητικά γεγονότα στον Νομό Καρδίτσας


Ένα σημαντικό αεραθλητικό γεγονός θα λάβει μέρος στο Αεροδρόμιο Μυρίνης το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Η Αεραθλητική Ενωση Μαγνησίας σε συνεργασία με την Αερολέσχη Ν.Καρδίτσας διοργανώνουν αγώνες με μοντέλα υπό κλίμακα που εντάσσονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΛΑΟ (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Τα μοντέλα υπό κλίμακα είναι πραγματικά αεροπλάνα σε μικρή κλίμακα τα οποία πετούν κανονικά με τηλεκατεύθυνση από το έδαφος και διαγωνίζονται σε πανελλήνιους ακόμη και σε παγκόσμιους αγώνες. Είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που προσφέρει πολλές συγκινήσεις για όσους λαμβάνουν μέρος αλλά και για όσους παρακολουθούν.

Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο αεροδρόμιο Μυρίνης το Σάββατο και την Κυριακή  σε μια εκδήλωση στην οποία θα  λάβουν μέρος πολλά μοντέλα αεροσκαφών , ελικοφόρα και τζετ , ενώ η διοργάνωση πλαισιώνεται και από άλλες δράσεις όπως πτήσεις εθισμού με κανονικά αεροπλάνα για όσους το επιθυμούν.

Την Κυριακή το πρωί 21 Οκτωβρίου 2018  για πρώτη φορά θα προσνειωθούν υδροπλάνα στην Λίμνη Πλαστήρα. Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον δύο ιδιωτικά υδροπλάνα θα προσεγγίσουν και θα προσνειωθούν στην Λίμνη ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για πιο οργανωμένες και μεγαλύτερες σε αριθμό υδροπλάνων , επισκέψεις στην Λίμνη. Την επίσκεψη των υδροπλάνων υποστηρίζει η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας  η οποία μετά από μεγάλες προσπάθειες των μελών της και ιδιαίτερα του Προέδρου Κου Μιχόπουλου κατόρθωσαν να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες άδειες ώστε αυτή η σημαντική δραστηριότητα, δηλαδή η χρήση της Λίμνης από ιδιωτικά υδροπλάνα να γίνει πραγματικότητα δημιουργώντας έτσι νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου