Στη Λέσχη Ανάγνωσης Σοφάδων ο Στ. Θεοδωράκης

22 Οκτωβρίου 2018

«Το διάβασμα καλύπτει τα κενά μέσα μας. Αναπληρώνει τις αναπηρίες που όλοι έχουμε». Με αυτή την φράση αποχαιρέτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα μέλη της Λέσχη ανάγνωσης «Σοφά…δες», των Σοφάδων Καρδίτσας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα μέλη της λέσχης και να απαντήσει στα ερωτήματα τους σε μια δίωρη συζήτηση που συντόνιζε η Θεογιάννη Αλεξία. Πολλά από τα ερωτήματα αφορούσαν το βιβλίο του «Οι Άνθρωποί μου» αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην πολιτική, καθώς και τις απογοητεύσεις και τις χαρές που ζει τα τελευταία χρόνια. Η πολυπολιτισμικότητα, η αλληλεγγύη, η παιδεία, ο δημόσιος χώρος, τα ελαττώματα, αλλά και τα προτερήματα των Ελλήνων ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν.

«Αυτή η χώρα αντί να λύνει προβλήματα συνεχώς διχάζεται σε στρατόπεδα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνούμενος να δεχτεί την άποψη ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί: «Οι πολιτικοί βγαίνουν με την ψήφο των πολιτών. Άρα στα λάθη τους θα πρέπει να διακρίνεται και τις δικές τους ευθύνες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την λαϊκή επιμόρφωση των Ρομά και θύμισε ότι η κατάσταση γίνεται πολλές φορές εκρηκτική στις περιοχές που ζουν οι τσιγγάνοι, επειδή δεν κάναμε όσα πρέπει για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ερωτηθείς ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για την αξία να προσφέρουμε στους ανάπηρους την δυνατότητα να κάνουν bypass με την αναπηρία τους. Να αναπτύξουν, δηλαδή, τις ιδιαίτερες ικανότητές τους σε πολλούς τομείς που δεν σχετίζονται με την αναπηρία τους. «Και να γίνουν έτσι παραδείγματα και για μας και κυρίως για τα παιδιά μας που θα καταλάβουν ότι με δύναμη, θέληση και βοήθεια μπορείς να καταφέρεις τα πάντα», κατέληξε.

Μιλώντας για την στροφή που έκανε – από την δημοσιογραφία στην πολιτική –  υπογράμμισε το «αίσθημα ευθύνης» που αποτέλεσε αιτία της απόφασής του. «Μπαίνοντας στα πολιτικά γραφεία, παρατηρούσα «άγνοια» – που σημαίνει απουσία τριβής με την ζωή  – και μια αίσθηση κομματικού συμφέροντος που κάλυπτε τα πάντα. «Αυτό με ενοχλεί ακόμα και σήμερα», είπε.  «Σε κάθε πρότασή που κάνει το Ποτάμι  η αντίδραση των άλλων κομμάτων είναι  με βάση το δίπτυχο «Με Συμφέρει – δεν με συμφέρει».  Κανείς δεν θέλει να συζητήσει αν αυτό που προτείνουμε είναι σωστό ή λάθος. Μόνο αν υπάρχουν οφέλη – κομματικά, ψηφοθηρικά».

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC