Ειδήσεις

Στο Παρίσι ο Κώστας Τσιάρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Στις εργασίες του Συνεδρίου τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που διεξήχθη στο Παρίσι, το διήμερο 26- 27 Σεπτεμβρίου έλαβε μέρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι ομόλογοι του κ. Τσιάρα, Υπουργοί Δικαιοσύνης του Λουξεμβούργου και της Σλοβενίας, SamTanson και SimonaLeskovar, αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Τσιάρας κατά την τοποθέτηση του, παρουσία του Προέδρου του ECRIJean-PaulLehnersκαι του Έλληνα Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αλέξανδρου-Λίνου Σισιλιάνου έθιξε το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης που αντιμετωπίζει και η χώρα μας και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του.

Όπως είπε, υπερεθνικιστικές κινήσεις προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα  που βιώνει η Ελλάδα εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, εξαπολύοντας φραστικές επιθέσεις κατά των προσφύγων και μεταναστών, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις όπου σημειώθηκαν βίαιες ενέργειες.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία απέρριψε την ακροδεξιά και τις πρακτικές της με αποτέλεσμα στις τελευταίες εκλογές να ηττηθεί συντριπτικά και να μην έχει πια εκπροσώπηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα για την περαιτέρω αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Επομένως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών και να αναθεωρήσουμε αποτελεσματικότερα τις ενέργειες μας για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των θυμάτων βίας και για την παροχή νομικής βοήθειας στους λιγότερο προνομιούχους», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και στον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουνσε κάθε σύγχρονη Δημοκρατία. Όπως τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρά τη βαθιά οικονομική κρίση από την οποία διήλθε η χώρα μας, η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέμεινε προτεραιότητα, καθώς σημειώθηκαν σημαντικά νομοθετικά βήματα για την προστασία της ίσης μεταχείρισηςανεξαρτήτως φυλετικήςή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της πρόσβασης στην εργασία.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διακρίσεων ενδυναμώθηκε και επικαιροποιήθηκε», τόνισε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ειδικότερα για τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας, έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με 3 νέα έργα
Επόμενο άρθρο Συνεργασία των Δ. Μουζακίου και Αργιθέας με την Κτηνιατρική Υπηρεσία