Στο πλευρό του Συλλόγου Ποντίων Ν. Καρδίτσας ο Αντιπεριφερειάρχης

07 Νοεμβρίου 2019

Η ενεργή συμμετοχή μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη αναδείχτηκε από τη συνάντηση που είχε Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος με τον Σύλλογο Ποντίων Καρδίτσας «Εύξεινος Λέσχη».

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου που την αποτέλεσαν οι κ.κ. Χατζηδημητριάδου Γιώτα, Καρυπίδου Μαργαρίτα, Χαντζάκου Νατάσα και Παπαγεωργίου Ιωάννης επισκέφτηκε τον κ. Νούσιο ζητώντας τη συμπαράσταση του ιδίου και της Π.Ε. Καρδίτσας στο συντονισμό και συνέχιση δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη διατήρηση των ηθών, εθίμων και του περήφανου πολιτισμού που διαθέτει το πολύπαθο κομμάτι του Ελληνισμού, οι Πόντιοι.

Επιπροσθέτως, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η απότιση φόρου τιμής με ημερίδα που θα αφορά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Νούσιος:

«Οι Πόντιοι είναι γνήσια τέκνα και απόγονοιτων Ελλήνων εκείνων, οι οποίοιβίωσαν τα φριχτά, αποτροπιαστικά γεγονότα της γενοκτονίας του κινήματος των Νεότουρκων, στην περιοχήτου Πόντου,στα βόρεια της σημερινής Τουρκίας.

Το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγάλο και η στήριξη σε δράσεις με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απαραίτητη, κάτι που είναι πολύ βασικό, καθώς όλοι οι λαοί της γηςκαιιδίως ο Ελληνικός λαός για να πάνε μπροστά πρέπεινα γνωρίζουν το ιστορικό τους παρελθόν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και στηρίζει το πολιτισμό, στηρίζει την παράδοση προκειμένου να μεταφέρεται αναλλοίωτη από γενιά σε γενιά».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930