Ειδήσεις

Συνάντηση του ΣΘΕΒ με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελλάδος στην Κορέα


Με τον  επικεφαλής της Ελλάδος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Σεούλ στη Δημοκρατία της Κορέας κ. Κωνσταντίνο Δίκαρο, συναντήθηκε την Δευτέρα 9 Ιουλίου στα γραφεία του ΣΘΕΒ, ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν τόσο μέλη της Διοίκησης όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γ. Παπαχαραλάμπους, συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές ανάπτυξης επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, αν και προσκολλούν στο δυσμενές φορολογικό και νομικό πλαίσιο της Ελλάδας, οι εξαγωγές και η προώθηση των ελληνικών και κυρίως των θεσσαλικών προϊόντων, που αφορούν ιδιαίτερα τον κλάδο των τροφίμων  και ποτών προς την αγορά του ασιατικού κράτους αλλά και για τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ύπαρξης διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με σκοπό την σύσφιξη σχέσεων και συμφώνησαν από κοινού για την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων και ενεργειών στο εγγύς μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι οι Θεσσαλοί στο αντι-νατοϊκό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας