Ειδήσεις

Συναντήσεις της ΟΠΟΤΤΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί ο Πρόεδρος για τις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και τα αιτήματα της ΟΠΟΤΤΕ για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών της χώρας.

 Καταρχήν έγινε μια τοποθέτηση εκ μέρους του Προέδρου όσον αφορά στα ζητήματα της οικογένειας και ειδικότερα των τρίτεκνων, ενημερώνοντας τα μέλη πως παρακολουθεί πολλά χρόνια την προσπάθεια των τρίτεκνων, μέσω της κοινοβουλευτικής του θητείας. 

  Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή για την προσπάθεια στήριξης των τρίτεκνων και τεκμηρίωσε τους λόγους που αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επίσης, παρουσίασε τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη του Δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ζήτησε η Προεδρία να δώσει την προσοχή της στο κρίσιμο αυτό θέμα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίσς κ. Θεόδωρο Κοντό που αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων αλλά  και στην εγκληματική αδιαφορία που τελικά επέδειξαν μέχρι σήμερα για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, αφού ακόμη υφίσταται διάκριση μεταξύ τριτέκνων –πολυτέκνων κάτι αδιανόητο για τις ανεπτυγμένες  Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οικογένεια από τρία παιδιά και πάνω, θεωρείται και χαρακτηρίζεται πολυμελής.  

   Μίλησαν επίσης αρκετοί από  τους παρευρισκόμενους οι οποίοι μεταξύ άλλων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο για την τιμή που τους έκανε να τους δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ενημέρωσαν για το ταξίδι στις Βρυξέλλες για να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές, αναφέρθηκαν για το νέο νόμο περί προσλήψεων, εξέφρασαν τις απόψεις τους για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πρότειναν τρόπους λύσης, μεταξύ των οποίων η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.

   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με πολύ ενδιαφέρον όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε στα μέλη τη στήριξή του στις τρίτεκνες οικογένειες και όσον αφορά στο δημογραφικό θα υπάρξουν τέτοιες ενέργειες που θα βοηθήσουν την Ομοσπονδία στις προσπάθειές της. 

   Στη συνάντηση παρευρέθηκε ως μέλος τρίτεκνης οικογένειας ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Ευάγγελος Αυγουλάς. 

   Τα μέλη του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε τα προβλήματα των τρίτεκνων να τεθούν άμεσα στον πρώτο πολίτη της χώρας

Εκτός της πολύ σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν και άλλες οι οποίες ήταν αρκετά επιτυχημένες, όσον αφορά στους ΄΄ καρπούς ΄΄ που απέδωσαν. Συγκεκριμένα:

 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΑΣΕΠ με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των προσλήψεων  (κριτήρια για τους τρίτεκνους). 

  Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ήταν θετικότατος και δρομολογήθηκαν διάφορες ενέργειες που θα βοηθήσουν τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών. Στη συνάντηση αυτή ήταν παρών ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών κ. Αυγουλάς.

    Ακολούθησε επίσκεψη στη βουλή για αρκετές ώρες όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις (προγραμματισμένες).

    Πρώτα στα γραφεία της ΑΝΕΛ, με τη Γραμματεία Πολυμελών Οικογενειών και τον υπεύθυνο βουλευτή για τα κοινωνικά θέματα κ. Θανάση  Παπαχριστόπουλο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η παρέμβαση στη βουλή μέσω επερωτήσεων.

    Στη συνέχεια έγινε συνάντηση στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  με τους βουλευτές -πρώην υπουργούς- Βασίλη Κεγκέρογλου και Ιωάννη Μανιάτη, κυρίως για φορολογικά, για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τον ΟΕΚ, κ.ά. Οι βουλευτές παρουσίασαν στα μέλη τα θέματα αυτά και τις προτάσεις τους μέσω της βουλής για την αντιμετώπιση τους.

   Έγιναν επίσης σύντομες συναντήσεις με τους Ευροβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εύη Καρακώστα και Ιωάννη Θεωνά.

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινές δημιουργίες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
Επόμενο άρθρο Κοινή επίσκεψη Μητροπολίτη - Δημάρχου Καρδίτσας σε Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Ξυλόγλυπτων