Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για κενά – πλεονάσματα

30 Ιουνίου 2016

Μια διαδικασία που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες από το Υπουργείο Παιδείας, μόλις ξεκίνησε από το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016. Αναφέρομαι στην αποστολή πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού, εν όψει των μεταθέσεων. Παρότι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι λίγο-πολύ γνωστό (ελάχιστες μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες), δημιούργησε έντονο προβληματισμό εξαιτίας των τελευταίων αλλαγών που αφορούν κυρίως τη λειτουργία και το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου ολοήμερουυ Δημοτικού Σχολείου με την Υπουργική Απόφαση της 26/4/2016.

Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας το προηγούμενο διάστημα γι αυτήν ακριβώς την Υ.Α., στη Γενική Συνέλευση του Μαΐου και στη Γ.Σ. της ΔΟΕ πριν λίγες ημέρες, τονίστηκε και αποφασίστηκε πως κανένας υπολογισμός οργανικών κενών ή πλεονασμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με βάση τη συγκεκριμένη Υ.Α. Εξάλλου αποτελεί προμετωπίδα των αιτημάτων μας η κατάργηση και η μη εφαρμογή-έως τότε- αυτής της απόφασης.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι καταψήφισα τον υπολογισμό οργανικών κενών που αφορούν τον κλάδο ΠΕ 70 (δασκάλων). Δεν αναφέρομαι στις άλλες ειδικότητες ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 16, ΠΕ 60, διότι δεν ζητήθηκε και δεν έγινε από το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας καμία σύνδεση οργανικών κενών με την Υ.Α. Είναι πρωτοφανές γιατην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μάλλον όχι τυχαία, αλλά σίγουρα επικίνδυνη, η επιχειρούμενη σύνδεση οργανικών κενών με τη λειτουργικότητα των σχολείων. Κι αυτό διότι οι οργανικές θέσεις και η οργανικότητα τωνσχολείων καθορίζονται με ΦΕΚ και διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία, η οποία βέβαια, προβλέπει μεταβολές (σε ετήσια βάση)ενώ η λειτουργικότητα μιας σχολικής μονάδας μπορεί να μεταβληθεί ακόμη και στη διάρκεια του σχολικού έτους! Σαφέστατα και παράνομα κατά τη γνώμη μου, συνδέονται ανόμοια πράγματα!

Τέλος, απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους συναδέλφους, τους περισσότερους εκ των οποίων αφορούν άμεσα όλα τα παραπάνω, οφείλω να τονίσω το εξής: Υπάρχουν ζητήματα που δεν υφίσταταιτο γκρίζο, είναι ή άσπρο ή μαύρο. Ξεκάθαρη θέση.Ή καταγγέλλεις την Υ.Α., απαιτείς την απόσυρσή της και κατά συνέπεια τη μη εφαρμογή της ή την αποδέχεσαι και την εφαρμόζεις. Αυτά όσον αφορά τη στάση του καθενός μας, γιατί στο τέλος οι αριθμοί σε πίνακες μετατρέπονται σε ανθρώπους με οικογένειες και ανάγκες.

Θεολόγης Στέφανος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031