Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Οι θετικές ειδήσεις και το στρατηγικό αδιέξοδο της Ν.Δ.


Αμέσως μετά τη σύνοδο του Eurogroup, στο οποίο υπήρξε ουσιαστικά η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σειρά θετικών ειδήσεων δείχνουν πως το στοίχημα για την όσο το δυνατόν ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη μπορεί να κερδηθεί.

Οι θετικές ειδήσεις είναι οι εξής:

-Η πρόθεση της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι για επαναφορά της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων, που θα επιτρέψει την απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών με πολύ χαμηλά επιτόκια, υποκαθιστώντας τον ακριβότερο ELA.

-Απευθείας συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετά την ελάφρυνση του χρέους.

-Η πρόταση του επικεφαλής του ESM Κλάους  Ρέγκλιγκ ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαίου για εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM. Να σημειωθεί ότι το επιτόκιο που πληρώνουμε στο ΔΝΤ είναι 3,5%, ενώ στον ESM κάτω του 1%  με αποτέλεσμα εξοικονόμηση πολλών χρημάτων από τη διαφορά των επιτοκίων.

-Η εκτίμηση ότι η δόση που θα εξασφαλιστεί με την συμφωνία της αξιολόγησης θα είναι πολύ πάνω από 5,7 δις ευρώ, με αποτέλεσμα άμεσα να δοθούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες πάνω από 2 δις ευρώ και μέχρι το τέλος του 2016 να εξοφληθούν.

-Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι το β’ εξάμηνο του 2016 θα πέσουν πάνω από 10 δις  ευρώ στην οικονομία, που είναι επαρκή, για να διασφαλίσουν την εκκίνηση ανάκαμψης.

Να  προσθέσουμε και τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων επενδύσεων και τις εκτιμήσεις για νέο μεγάλο ρεκόρ στην άφιξη ξένων τουριστών, θετικές ειδήσεις που γεννούν αισιοδοξία στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας για σημαντική βελτίωση των εσόδων τους και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Οι θετικές αυτές ειδήσεις ενόχλησαν την Ν.Δ. και τον αρχηγό της που πόνταρε στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων και την πτώση της κυβέρνησης. Μετά την Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτή της Ν.Δ., που κατήγγειλε “σκανδαλωδώς ανεκτή στάση” των Ευρωπαίων προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέρριψε χθες …ευθύνες στους Ευρωπαίους. “Υπάρχουν ευθύνες στους Ευρωπαίους, επειδή αποδέχθηκαν το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων”, είπε ο κ. Μητσοτάκης αποδεχόμενος με αυτό τον τρόπο ότι η βάση για την αξιολόγηση είναι η ελληνική πρόταση.

Σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης  εξακολουθεί να συγχέει το κομματικό και προσωπικό με τα εθνικά συμφέροντα. Επενδύοντας στην καταστροφολογία, μαζί με τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ, για αποτυχία της αξιολόγησης, μοιάζει αυτοπαγιδευμένος, γιατί τίποτε από όσα είχε προβλέψει δεν επιβεβαιώθηκε. Ας πρόσεχε.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του δημάρχου Καρδίτσας προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία στην πόλη των Σοφάδων για τους μαθητές και τις μαθήτριες