Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια δυναμική παρουσία στο συλλαλητήριο, στην Θεσσαλονίκη στις 9/9/2017 ημέρα Σάββατο το απόγευμα στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να αναδειχθούν τα «αδιέξοδα» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην χώρα οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Παράλληλα, ενωτικά και μαζικά, ενσωματώνοντας και όχι διχάζοντας, θα πρέπει να προβάλουν με πειστικό τρόπο ένα διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους ώστε μαχητικά να διεκδικήσουν την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών.

Το μόνο δεδομένο για τους εργαζόμενους είναι η «λιτότητα» που για πολλά χρόνια διαφεντεύει τις ζωές τους. Λιτότητα οικονομική, «λιτότητα» δικαιωμάτων εργασιακών-κοινωνικών-ανθρωπίνων, λιτότητα ελπίδας και προοπτικής. Ήδη, πληθώρα επιπλέον μέτρων έχουν ψηφιστεί και προβλέπεται να «στοιχειώσουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όπως η μείωση του αφορολόγητου (από 8.637 ευρώ σε 5.600 ευρώ) και ο επαναϋπολογισμός των παλαιών συντάξεων, τη στιγμή που η φοροκαταιγίδα αποτελεί την μόνη ελπίδα της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων του κράτους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουμε πλέον αυταπάτες!!! Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν ξανά, υποσχόμενοι δήθεν ένα καλύτερο αύριο στην πόρτα κανενός κόμματος, κανενός πολιτικού. Η λύση και η διέξοδος μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από την μαζική κινητοποίηση όλων των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων. Δύναμη και ορμή που θα τους αναγκάσει, διαλύοντας κάθε τακτική φόβου και τρομοκρατίας, να βρουν τις λύσεις και τις διεξόδους. Μόνο όταν δεχθούν την αφόρητη πίεση της μαζικής και δυναμικής αντίδρασης των εργαζομένων θα δώσουν διεξόδους και λύσεις!!!

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο Δημόσιο οφείλει και πρέπει να ανταποκριθούν δίνοντας αγωνιστική διέξοδο από τον πολιτικοοικονομικό μονόδρομο που μας «πλασάρουν» ως μόνη ρεαλιστική λύση των προβλημάτων τόσο των κρατών όσο και των εργαζομένων.

Εμμένοντας αγωνιστικά στις διαχρονικές μας θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του συνόλου των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και της διαχείρισης των απορριμμάτων, μακριά από τα εργολαβικά συμφέροντα προς όφελος των Δήμων και των Δημοτών.

Διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων που έχουν ερημώσει από τις μνημονιακές απαγορεύσεις.

Διεκδικώντας να μπει τέλος στην οικονομική αφαίμαξη, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με σταδιακή επαναφορά τους στα επίπεδα προ μνημονίων.

Συγκροτώντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού!!!

Απέναντι σε μια συμφωνία με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο, οφείλουμε και θα σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι.

Για την μετακίνηση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη θα διατεθεί δωρεάν λεωφορεία από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου από το άγαλμα του Καραισκάκη στο εμπορικό κέντρο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Ιεζεκιήλ 44, τηλ.2441022182.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 6.00 το απόγευμα, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επίπονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                          ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΚΜΗ Κατάρτιση: Eπίδομα 1.470€ για 3.600 άνεργους
Επόμενο άρθρο Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Καρδίτσα