Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ : Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Μαζική, Δυναμική και Αγωνιστική συμμετοχή στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των συνδικάτων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στις 6.00 το απόγευμα, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

Ένας χρόνος απ’ την προηγούμενη Δ.Ε.Θ. και ο κατήφορος συνεχίζεται.

Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν ξεκάθαρο αποτύπωμα που κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει. Γκρέμισαν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, αποτέλεσμα κοινωνικών αγώνων δεκαετιών, ισοπέδωσαν το Δημόσιο σύστημα Υγείας και Ασφάλισης, εκχώρησαν για ένα ξεροκόμματο την Δημόσια περιουσία και ιδιωτικοποιούν κάθε προσοδοφόρο τομέα του Δημοσίου σε όσους χρόνια αγωνίζονται με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να «βάλουν στο χέρι» με μόνο στόχο το κέρδος!!!

Κοινωνικές δυνάμεις και δυνάμεις της εργασίας που αντιστάθηκαν με σθένος τα έξι(6) τελευταία χρόνια ενάντια στην λαίλαπα του  νεοφιλελευθερισμού, με την υπογραφή και του 3ου μνημονίου που είναι ίδιας έμπνευσης και προσανατολισμού με τα προηγούμενα, «έχασαν» την ελπίδα ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Ξέρουν πως πρέπει για μια ακόμη φορά να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των φτωχών κόντρα στο Νόμο του χρήματος, της δικτατορίας των τραπεζών, στο συμφέρον του «κεφαλαίου», εγχώριου και μη!!!

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο γενικότερα, κάτω από τις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν υπό το πρίσμα και της νέας διάψευσης των προεκλογικών προσδοκιών, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να ασκήσει το δικό του ανεξάρτητο, διεκδικητικό, αγωνιστικό του ρόλο.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο, οφείλουμε να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι. Να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών!!!

Η ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή των εργαζομένων στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Δ.Ε.Θ. θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επίπονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Για τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο θα διατεθεί λεωφορείο.

Για τον χώρο και την ώρα αναχώρησης του λεωφορείου οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση του Συλλόγου

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                          ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Σοφάδων