Ειδήσεις

Τα παιδιά ξυπνούν την Άνοιξη – Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι


Ένα θεατρικό δρώμενο – θεατρικό παιχνίδι απόλαυσαν τα παιδιά του Δ ΄ Παιδικού Σταθμού Καρδίτσας την Τρίτη 8 Μαρτίου με θέμα «Τα παιδιά της Φύσης βοηθούν τον ερχομό της άνοιξης» συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, μια γιορτή που ανεβάζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Η Θεατρική πράξη απέκτησε παιδευτική διάσταση μέσα από το μύθο της Αρπαγής της Περσεφόνης από το Θεό Πλούτωνα. Η Περσεφόνη επιστρέφει στη μητέρα της με την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού. Τότε η φύση ξυπνά, έρχεται η Άνοιξη, η γη ανθίζει και η Θεά Δήμητρα χαρίζει στους ανθρώπους άφθονους καρπούς. Ακολούθησε δρώμενο – θεατρικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά της φύσης βοηθούν την Άνοιξη να φορέσει το φόρεμά της με χρώματα κι αρώματα και τελείωσε με χορό των εποχών και μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Τα παιδιά τραγούδησαν με συνοδεία πιάνου από τη δασκάλα του Μουσικού Σχολείου Ξηροφώτου Χριστίνα, χόρεψαν συρτάκι και τραγούδησαν τα παιδιά του Πειραιά.

Επειδή το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί την κοίτη που συναντώνται και λειτουργούν αρμονικά όλες οι επιμέρους καλλιτεχνικές δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να λείψουν κι άλλες δράσεις, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πολιτισμό. Ακολούθησε εικαστική δημιουργία των νηπίων με κατασκευή λουλουδιών και πουλιών.

Το θεατρικό παιχνίδι οργανώθηκε από την προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού κ. Σινάνη Σύλβια, παιδαγωγό θεάτρου, η οποία είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια. Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν οι Βλαχούτα Ντίνα, Κατερίνα Παπαχρήστου, Θωμάς Ευαγγέλου, Τέγα Ζωή και Κοντού Βίκυ. Αφηγήτρια η Βανέσσα Ρουμελιώτη. Ο Κουρόγλου Σάκης είχε την τεχνική κάλυψη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γεννάδιος Ιωάννης και η Προϊσταμένη των Παιδικών Σταθμών κ. Γραπατσά Ανδρονίκη.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο Πάρτυ για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης