Ειδήσεις

Το Μουσικό Σχολείο στην ΕΡΤ


Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες. Πρόκειται για την εμφάνιση στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 2 «Duo Fina».

Συγκεκριμένα το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του ΜΣΚ ,πριν λίγες μέρες, συμμετείχε στα γυρίσματα της συγκεκριμένης μουσικής εκπομπής, που παρουσιάζουν τα αδέρφια Γιάννης & Τάκης Φίνας, στα studio της ΕΡΤ στην Αθήνα, , έπειτα από πρόσκληση της παραγωγής, έχοντας μάλιστα όλο το πρόγραμμα στη διάθεσή του ! Στην εν λόγω εκπομπή εμφανίστηκαν οι μαθητές – μέλη του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής, στο Α’ μέρος ως σολίστες (βιολί κλασικό & παραδοσιακό, ακορντεόν, κλαρίνο) και στο Β’ μέρος ως σύνολα – Ορχήστρα & Χορωδία- παρουσιάζοντας πρόγραμμα τόσο από το χώρο της Κλασικής μουσικής όσο και από το παραδοσιακό μας τραγούδι γενικότερα. (αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου 6 ώρες …) Τη διασκευή – ενορχήστρωση των τραγουδιών καθώς και τη Δ/νση των Συνόλων είχε ο μαέστρος κ. Ηλίας Παππάς.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι κκ : Σωτήρης Ριζάς Δ/ντής του ΜΣΚ, Γιώργος  Ντερέκας,  Βασίλης Ευθυμίου και Δημήτρης Σκότης ( ο τελευταίος συνόδευσε με το Λαούτο τα παραδοσιακά όργανα) οι οποίοι μιλώντας στην εκπομπή παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου γενικότερα καθώς και την εξέλιξη αλλά και ποσοτική – ποιοτική ‘ενδυνάμωση’ του Μ.Σ. Κ. τα τελευταία χρόνια.

Οι παρουσιαστές αλλά και οι παραγωγοί της εκπομπής, ενθουσιασμένοι με τη μουσική κατάρτιση και ερμηνευτική ικανότητα των παιδιών μετά το πέρας των γυρισμάτων, πρότειναν και συζήτησαν με τον  κ. Ριζά το ενδεχόμενο μαγνητοσκόπησης μιας νέας εκπομπής στην Καρδίτσα τον Απρίλιο με κάλυψη από το εξωτερικό συνεργείο της ΕΡΤ !!!

Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

& ώρα 1 το μεσημέρι από την ΕΡΤ 2.

Προηγούμενο άρθρο Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ στο πλευρό των κατοίκων της Βατσουνιάς
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας