Ειδήσεις

Το τιμητικό αφιέρωμα στην ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου


Τη σπουδαία ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου τίμησε το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Χρήστος Σιάφκος που μέσα από τις ερωτήσεις του κατάφερε και ξεδίπλωσε πολλές πτυχές της προσωπικότητάς της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία της στο «Ελεύθερο Θέατρο» όπου μαζί με το Σταμάτη Φασούλη υπήρξαν βασικά μέλη του από τις απαρχές του.

«Το Ελεύθερο Θέατρο ήταν μια πολύ μεγάλη ιστορία για μένα και για όλους όσοι συμμετείχαμε. Η επιθεώρηση ήταν ένα είδος που το ψάχναμε χρόνια. Είναι ένα εξαιρετικό και ατόφια ελληνικό είδος που έχει βγάλει τεράστιους ηθοποιούς όπως ο Μαυρέας και ο Αυλωνίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παναγιωτοπούλου.

Στη συνέχεια, κλήθηκε από τον Χρήστο Σιάφκο να μιλήσει για τα έργα και τους ρόλους που έχει ξεχωρίσει από τη μέχρι τώρα πορεία της και εκείνη με τη σειρά της εστίασε στα έργα «Χάρολντ και Μωντ», «Τρομεροί γονείς», «Anny», «Το γλυκό πουλί της νιότης»  και τον μονόλογό της στο «Μπουφάν της Χάρλευ».

Κλείνοντας δήλωσε ευχαριστημένη από τη ζωή της και την καριέρα της και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για το τιμητικό αφιέρωμα.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός συγχαίροντας την Άννα Παναγιωτοπούλου για το έργο και την προσφορά της στο χώρο του θεάτρου και της Τέχνης.

Ο κ. Κωτσός δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων για το έργο που επιτελεί προσθέτοντας πως το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας και συνέργειας φορέων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο ΕΣΠΑ δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα των υδάτων
Επόμενο άρθρο Την παραίτηση Σταθάκη ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας