Ειδήσεις

Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στο Χαμόγελο του Παιδιού


Οι μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας της Γ’ Τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη τους στο παράρτημα του Χαμόγελου του Παιδιού στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ίδια τα παιδιά είχαν την ευθύνη της πρωτοβουλίας αυτής και εργάστηκαν για την υλοποίηση της.

Άμεση και πολύτιμη η σύντομη ομιλία της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας κ. Τσιντζιλώνη Κασσιανής προς τους μαθητές για τους στόχους του Κέντρου, που αποτελεί παράρτημα του Εθελοντικού Οργανισμού ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ στη Θεσσαλία.

Αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης και παρέμβασης που υλοποιεί το κέντρο σε καθημερινή βάση για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, παιδιά που εξαφανίζονται, παιδιά με προβλήματα Υγείας, παιδιά που απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχιας.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών λειτούργησε με αμφίδρομο θετικό πρόσημο, ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την λειτουργία του Οργανισμού και ανέδειξε την Κοινωνική Ευαισθησία, την έννοια της Αλληλεγγύης, της Ανιδιοτελούς Προσφοράς, του Σεβασμού στο διαφορετικό, της Συνεργασίας και Φροντίδας προς τον συνάνθρωπό μας.

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ματιάτου Διονυσία και Παπαδοπούλου Ελπίδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Κεντρική Οδός: Καλό ταξίδι με ασφάλεια
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, για το Πάσχα