Ειδήσεις

Το Karditsa Earthquake Project στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καρδίτσας


Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα KarditsaEarthquakeProject-Σχολεία εν Δράσει, με φορέα υλοποίησης το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, υλοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και καθηγητών σχετικά με το σεισμό.

Συγκεκριμένα, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, των καθηγητών και των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Καρδίτσας, σχετικά με την εκπαίδευση και την αυτοπροστασία για το φαινόμενο του σεισμού, όπως προτείνει το Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του Υπουργείου. Μετά από κάθε ενημέρωση, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Ο.Α.Σ.Π. για να διερευνηθείη ενσωμάτωση της εκπαίδευσης των καταστροφών στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο Εφαρμογής Οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας στις Σχολικές Μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σχετική εγκύκλιος απεστάλη στην αρχή του σχολικού έτους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας με τελικό αποδέκτη τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες από το Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, η οποία προέβλεπε την επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε κάθε σχολείο, ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού και των μαθητών, όπως και την πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας.

Ο υπεύθυνος των ενημερώσεων, κος Παπαϊωάννου θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Κούρου του τμήματος εκπαίδευσης του ΟΑΣΠ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κο Παπανούσκα, τους Διευθυντές και τουςΓενικούς Υπεύθυνους για τις Ενέργειες Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνουτων σχολείωνγια την άψογη συνεργασία τους, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας και Δράσεων Νεολαίας κο Κουρκούνα για τη δημιουργία των ενημερωτικών bannerπου χρησιμοποιήθηκαν στις ενημερώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Ιεράς Μονής Κορώνης