Ειδήσεις

Τσιάρας: Βήμα επανεκκίνησης το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων


Τις αντιδράσεις των δικηγόρων για το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων αλλά τις «ενστάσεις» των εκπροσώπων του δικαστικού κλάδου στην παράταση του δικαστικού έτους κατά ένα μήνα σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων είναι «το πρώτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πατρίδας μας».

«Νομίζουν ότι δήθεν όλα γίνονται για τις τράπεζες, αλλά η αναστολή της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην οικονομία» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας πως «σταδιακά θα πρέπει να κάνουμε και τα επόμενα βήματα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής και ότι θα κινούμαστε σε διαφορετική πραγματικότητα» είπε, αναφερόμενος στα ατομικά μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από εδώ και στο εξής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μερίμνησε να υπάρχουν σεκιούριτι στα μεγαλύτερα υποθηκοφυλακεία όπως και στα Ειρηνοδικεία, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα υγιεινής.

Επιπλέον, ο κ. Τσιάρας, αναφέρθηκε σε όσους τόσο καιρό εργάζονται για να κρατήσουν, όπως είπε τη χώρα όρθια, κάνοντας ειδική μνεία σε γιατρούς, νοσηλευτές και σώματα ασφαλείας.

«Προσωπικά είχα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Κι εδώ από την εκπομπή σας, αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις μου είχα εκφράσει ότι πρώτο μέλημα μας είναι να ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία. Δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός» κατέληξε.

Οι αντιδράσεις των δικαστών

Για τις αντιδράσεις εκπροσώπων του δικαστικού κλάδου στην παράταση του δικαστικού έτους, ο κ. Τσιάρας, χαρακτήρισε ως «συζήτηση ταμπού την επιμύκυνση του δικαστικού έτους».

Σύμπληρωσε μάλιστα, πώς «και για την ελληνική κοινωνία θεωρείται πρόκληση να έχουν δυόμιση μήνες διακοπές οι δικαστές. Όμως δεν μένω σε αυτά. Οι δικαστές δεν έχουν τόσο χρόνο διακοπών. Εξάλλου οι δικαστικές αποφάσει χρειάζονται χρόνο για να εκδοθούν».

«Είμαστε σε χρονιά ειδικών συνθηκών. Και οι εκπαιδευτικοί θα δουλέψουν μέσα στον Ιούλιο. Η συζήτηση για φέτος (σ.σ. παράταση δικαστικού έτους) αδικεί αυτούς που έχουν αντίρρηση. Όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες και στην κρίσιμη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με το επίδομα των δικηγόρων, έκανε λόγο πως τα 600 ευρώ έχουν ήδη διανεμηθεί, ενώ για το επίδομα των 800 ευρώ, είπε πώς είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει εάν υπάρχουν αυτά τα χρήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Λ. Πλαστήρα για την Περιβαλλοντική Νομοθεσία και τα Αιολικά Πάρκα στα Άγραφα