Ειδήσεις

Υποδοχή των Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού


Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 10:00 και 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Γ του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματος σε δύο ξεχωριστές ομάδες.

Η Υποδοχή έγινε λαμβάνοντας όλα τα μέτρα δημόσιας υγιεινής που επιτάσσουν τα σχετικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Στην Υποδοχή παραβρέθηκε και χαιρέτησε με ιδιαίτερα ενθαρρυντικές παραινέσεις προς τους νέους φοιτητές, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ιωάννα Λαλιώτου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και την αμέριστη συμπαράστασή της προς το Τμήμα ΔΕΞΥΣ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος παρουσίασετο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών με τις κατευθύνσεις, τα Εργαστήρια, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις διδακτορικές σπουδές, και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.

Επιπλέον, καθηγητές και μέλη του Τμήματος (Νταλός Γ., Μαντάνης Γ., Καραστεργίου Σ., Καραγεώργος Αντ., Βραχνάκης Μ., Κλήμου Π., Κυριάκης Α. και Νταρακλίτσα Ε.) ανέπτυξαν θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για τους φοιτητές, όπως τα ειδικά πρωτόκολλα και κανόνες λόγω πανδημίας, τα εργαλεία της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, τη χρήση των υπηρεσιών πληροφορικής, θέματα διασύνδεσης και επιχειρηματικότητας, πρακτικής άσκησης, βιβλιοθήκης, σίτισης κ.ά.

Ακολούθησε ξενάγηση των φοιτητών σε ομάδες στους εργαστηριακούς χώρους και τα Αμφιθέατρα του Τμήματος. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υποδομές του Τμήματος και να υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικές με τις σπουδές τους.

Αξίζει να σημειωθεί από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, ότι οι νέοι φοιτητές μας σε ποσοστό 95%  έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τις πρώτες εντυπώσεις τους από το Τμήμα ΔΕΞΥΣ.

Καλωσορίζουμε τους νέους φοιτητές μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλές σπουδές κι μια υπέροχη φοιτητική ζωή! Είναι βέβαιο ότι έκαναν μια εξαιρετική επιλογή σπουδών!

 

Γράφει ο Πρόεδρος του Τμήματος Παπαδόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής

 

Προηγούμενο άρθρο Η Αρμοδιότητα για τα ποτάμια Γάβρα, Καλέντζη και Καράμπαλη ανήκε πάντα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το πρόγραμμα κωνωποκτονίας από την Π.Ε Καρδίτσας