Ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά από Καρδίτσα: Ο τόπος χρειάζεται πολιτική ανατροπή


Στην Καρδίτσα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά. Αρχικά, η κ. Γεννηματά περιόδευσε στο κέντρο της πόλης και στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποίησε ομιλία στο Παυσίλυπο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα, με την μεγάλη συμμετοχή και την συσπείρωση των μελών και φίλων της παράταξης μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ.

Είμαστε ολοι μαζι εδώ. Με τις θέσεις μας, με τα στελέχη μας,

για την παράταξη, για την Ελλάδα.

Στη Βουλή  μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.  Την πόρτα την άνοιξε με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας. Με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές.

Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Έλεγε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 1993 ότι τα Σκόπια θέλουν το όνομα της Μακεδονίας γιατί στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «μακεδονικού» κράτους που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Μακεδονία μας.
«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν» έλεγε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας.

Όταν διαπραγματεύεται ο Τσίπρας μόνο νέα βάρη έρχονται για τον Ελληνικό λαό. Αναρωτιόμαστε ακόμα τι συζήτησε δυο ώρες με τον Ερντογάν. Κ. Τσίπρα στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Δεύτερη: Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία  για να  διχάσει  τον Ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα. Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη πάλεψε πάντα για να ενώσει τους Έλληνες. Αποκορύφωμα η εθνική συμφιλίωση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά που έκλεισαν τις πληγές του εμφυλίου.

Τρίτη: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι» που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του.

Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Βουλευτές «ενοικιάζονται» από το ένα κόμμα στο άλλο.

Καθημερινά έρχονται στο φως αλληλοεκβιασμοί, καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές, παρασκηνιακές ίντριγκες και περίεργες δεσμεύσεις.

Ότι και να κάνει  η Κυβέρνηση, πλησιάζει το τέλος τους και ο χρόνος του τελικού απολογισμού.

Έχει έρθει η ώρα να κριθεί γι’ αυτό που πραγματικά είναι, τα έργα και τις ημέρες της. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Και έρχομαι και στην οικονομία που όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το φόρτε του…

Στην Οικονομία, πέρα από τα μεγάλα λόγια η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η χώρα με την Κυβέρνηση  δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια, διογκώνεται έτσι το δημόσιο χρέος. Οι Τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Δραγασάκης δημιουργεί πανικό απειλώντας με νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με χρήματα του Ελληνικού λαού.

Να μην τολμήσουν. Γιατί φέρουν αυτοί την ευθύνη της μη αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Έστω και τώρα ζητάμε να υιοθετηθούν οι ρεαλιστικές προτάσεις που εδώ και 2 χρόνια έχουμε καταθέσει.

Με λίγα λόγια προχωράμε χωρίς προοπτική και πυξίδα.

Στην υποτιθέμενη «Κοινωνική πολιτική».

Το ΕΣΥ το διέλυσαν. Τα Νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο.

Οι αγρότες δεν κινητοποιούνται ούτε από κεκτημένη ταχύτητα, ούτε από συνήθεια όπως απαράδεκτα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και απειλούν το μέλλον τους.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Η παράταξή μας όμως πάντα ήταν και είναι κοντά τους.

Καταθέσαμε  διάταξη Νόμου και δεσμευόμαστε, για την επαναφορά της φορολογίας τους στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου για τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Η παραμονή αυτή της Κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει.

Το μόνο που μπορούν  να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Που παρακαλεί να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.

Ας μην έχει κανείς αυταπάτες για την ιδεολογική ταυτότητα και το στίγμα πολιτικής της ΝΔ.

Είναι η ίδια Παράταξη που εξ αρχής συντάχθηκε με κάθε τι το συντηρητικό και οπισθοδρομικό στον τόπο. Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος.

Είναι η ΝΔ που βάφτισε «επανίδρυση» τη διάλυση του Κράτους.

Που αποσάθρωσε την ελληνική οικονομία, λίγα μόλις χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση και στα Μνημόνια.

Δεν τα λέμε πια μόνο εμείς. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Ο Στέφανος Μάνος είπε προχθές τα πράγματα με το όνομά τους  για τις μεγάλες ευθύνες του Κ. Καραμανλή.

Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο 102 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στον Παλαμά