Ειδήσεις

Φ.Αλεξάκος: Η δουλειά και τα αποτελέσματα της πενταετίας, εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον


Φίλες και φίλοι

Σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί δεν κρινόμαστε μόνο για το αυτοδιοικητικό  παρελθόν μας και σεις δεν καλείστε να αποφασίσετε μόνο για όσα ο καθένας έκανε, αλλά, κυρίως, γι αυτά που μπορεί να κάνει. Για το μέλλον που έχει την δυνατότητα να διασφαλίσει στον Δήμο.

Το δικό μας έργο, μέχρι σήμερα, είναι ξεκάθαρο. Είναι ορατό ακόμα και σε εκείνους που προσπαθούν να αποστρέψουν το βλέμμα τους και  συνειδητά να υποβαθμίσουν τα αποτελέσματά του. Σε όποιον τομέα και αν αναφερθούμε, καταγράφεται βελτίωση, πολλή σημαντική για τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν και τις συνθήκες που υποχρεωθήκαμε να λειτουργήσουμε.

Σε αυτή τη διαδρομή προφανώς έγιναν λάθη, υπήρξαν και δυσαρέσκειες. Είναι μέρος της προσπάθειας και φυσιολογική αλλά και αποδεκτή αντίδραση. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Μαχάτμα Γκάντι «Η υγιής δυσαρέσκεια είναι προάγγελος της προόδου».

Σήμερα, όμως, βλέπουμε το μέλλον του Δήμου και σας καλούμε να το χτίσουμε μαζί. Δεν ήταν εύκολο να γίνει αυτό. Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια. Χρειάστηκε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να έχουμε το δικαίωμα να το ατενίζουμε. Και άλλη τόση για να αποκτήσουμε τα «υλικά» για να το οικοδομήσουμε.

Έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούμε. Με καινοτόμες ιδέες, με σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης, αξιοποιώντας την γνώση και την τεχνολογία, πιστεύοντας στο καινούργιο και στηρίζοντάς το, όταν μπορεί να αποβεί χρήσιμο για τον Δήμο και τους Δημότες.

Έτσι σήμερα ο Δήμος Καρδίτσας δεν είναι απλά έτοιμος για την ψηφιακή εποχή.  Ήδη εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματά της. Φροντίσαμε γι αυτό.

Ο Δήμος Καρδίτσας δεν περιμένει να εμφανιστούν ευκαιρίες. Έχει πλέον μηχανισμούς που τις δημιουργούν και τις υποδομές, αλλά και την ετοιμότητα να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Τα 47εκατομμύρια € έργα που έχουμε εντάξει σε προγράμματα το αποδεικνύουν.

Ο Δήμος Καρδίτσας δεν διεκδικεί για να διεκδικήσει και να πέσει ηρωικά και καταγγέλλοντας. Έχει ξεκάθαρους στόχους, μέθοδο, σοβαρότητα και ορθότητα επιχειρημάτων και σε αυτά βασίζει τις ενέργειες του.

Ο Δήμος Καρδίτσας δεν είναι ένας άναρχος οργανισμός, αλλά μια υγιής Αυτοδιοικητική μονάδα, οικονομικά και λειτουργικά, με εξασφαλισμένο μέλλον και με υπηρεσίες υψηλών στάνταρ προς τους Δημότες

Ο Δήμος Καρδίτσας είναι ανοιχτός και φιλικός προς όλους. Δεν ξεχωρίζει Δημότες σε καλούς και κακούς, σε «δικά μας» και «άλλα παιδιά». Δεν δίνει δικαιώματα να του προσάψουν μεροληψία. Ξέρει να ακούει και ξέρει να λύνει προβλήματα χωρίς δογματισμούς.

Ο Δήμος Καρδίτσας δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις. Δεν βασίζεται σε στηρίξεις και σε εύνοιες, δεν παρακαλά και δεν υποχρεώνεται. Λειτουργεί με τις δικές του δυνάμεις, στηρίζεται από τους δημότες του, αξιοποιεί το δικό του δυναμικό.

Ο Δήμος Καρδίτσας σέβεται απεριόριστα  το περιβάλλον. Το αγαπά όπως και τον άνθρωπο και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για την αρμονικότητα της συμβίωσης τους.

Αυτόν τον Δήμο δημιουργήσαμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά του δώσαμε και με αυτά θα πορευθούμε στο μέλλον. Για να τα τονώσουμε, να τα ενισχύσουμε, να τα κάνουμε τόσο ευδιάκριτα που θα τον συνοδεύουν ως ταυτότητα και σημείο αναφοράς.

Το ότι μπορούμε το γνωρίζετε, το ότι έχουμε τους ανθρώπους και την νοοτροπία να το υλοποιήσουμε επίσης το ξέρετε. Και εμείς από την  πλευρά μας ξέρουμε ότι οι Δημότες της Καρδίτσας δεν θα διακυβεύσουν τις κατακτήσεις τους. Θα προχωρήσουμε μαζί για το μέλλον που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

 

Γράφει ο Φώτης Αλεξάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού
Επόμενο άρθρο Από 2 έως 15 Μαϊου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καρδίτσα